Skip til hoved indholdet

Vinderne af Bæredygtighedsprisen 2024 er fundet

Civilsamfundsprisen gik til Grøn Familiestart på Aalborg Universitetshospital, og landmand Niels Hedermann fra Klovborg løb med virksomhedsprisen ved uddelingen af Bæredygtighedsprisen 2024. Priserne blev overrakt ved Familiedag i Kilden i forbindelse med “Aalborg 2024 - Vores byer. Vores Ansvar.”

Civilsamfundsprisen

Grøn Familiestart er et initiativ fra medarbejderne på fødegangen på Aalborg Universitetshospital, hvor de udfaser en lang række engangsartikler. Det betyder, at skraldespandene ikke er så fyldte på fødegangen, fordi flere produkter er vaskbare. Potentialet er stort, hvis andre dele af sundhedssektoren lader sig inspirere af det grønne initiativ.

Virksomhedsprisen

Virksomhedsprisen gik til Klovborg ved landmand Niels Hedermann, som allerede reducerer mere CO2 end Arlas 2030-målsætning. Dermed er han en frontløber indenfor landbruget og en stor inspiration for hele branchen. Som eksempel får køerne hos Klovborg et enzym, der i 2025 vil reducere køernes udledning af metan med 30 procent.

Bag om Bæredygtighedsprisen

Bæredygtighedsprisen gives til en virksomhed, forening eller organisation, som gør en ekstraordinær indsats for at fremme bæredygtighed og bidrage til den grønne omstilling.

Det er borgere og virksomheder, som har indstillet virksomheder til virksomhedsprisen og organisationer, foreninger og andre ildsjæle til civilsamfundsprisen.

Panelet, der har udpeget vinderne, har lagt vægt på, at vinderne inspirerer andre til at bidrage til klimaindsatsen samt understøtter arbejdet med at fremme biodiversitet eller mindske ressourceforbrug og ulighed.

Foruden Ungeklimarådet og Klima- og Miljøudvalget bestod panelet af repræsentanter fra erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og foreninger.

Kontakt

Klima og Miljø

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 50

Skriv til os

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang