Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Stormskadet badebro i Lindholm bliver snart repareret

Stormskadet badebro i Lindholm bliver snart repareret

Den populære badebro i Lindholm Strandpark bliver repareret henover sommeren. Hvis alt går vel er den klar til sensommeren.

Januar måneds kolde vinter med isskruninger og strøm i Limfjorden gik hårdt ud over den folkeejede badebro i Lindholm Strandpark. Broen har siden da været spærret af for badende gæster – både for vinterbaderne i vinter og - med sommerens komme - også for besøgende med lyst til en forfriskende dukkert.

Nu er der imidlertid lys forude. Aalborg Kommune har nemlig i samarbejde med NBC Marine fundet en løsning på, hvordan skaderne på broen kan udbedres.

Formand i Aalborg Kommunes Entreprenørenhed Michael Boel Skovbjerg fortæller:

”Undersøgelser viser, at badebroen heldigvis godt kan reddes. Flere af brodelene kan genbruges, så vi genopbygger broen med de dele, der er intakte. Resten udskiftes. Arbejdet med at afmontere den gamle bro er allerede sket, og vi forventer, at arbejdet med at genopbygge broen udføres i uge 32 og 33”.

Folkeoplysningsudvalget er trådt til med økonomisk støtte til reparationen af broen, ligesom foreningen Sælen Solsidens Badeklub også finansierer en del af udgifterne ved reparationen:

”Den ødelagte bro har været et hårdt slag for såvel lokalmiljøet som for Sælen Solsidens Badeklub. Broen har været flittigt benyttet af bl.a. familier, institutioner og selvorganiserede grupper ligesom Sælen Solsidens Badeklub har benyttet den til deres primære aktiviteter. Det ligger Folkeoplysningsudvalget meget på sinde, at støtte tværgående projekter – sådan at såvel foreninger samt den brede befolkning kan få glæde af de projekter som vi støtter via puljen til Lokale initiativer. Vi glæder os til at se broen fyldt med glade borgere igen”, siger Ole Nielsen, formand for Folkeoplysningsudvalget i Aalborg Kommune.

I Sælen, Solsidens Badeklub er man naturligvis glade for udsigterne til at kunne benytte broen igen:

”I Sælen er vi meget glade for og forventningsfulde i forhold til at badebroen på tangen endelig bliver brugbar igen. Vi har savnet den meget og det har betydet at vores vinterbadeaktivitet siden midt i januar har været mangelfuld! Vi har ikke haft mulighed for at få “ det kolde gys” i vores lokalområde, hvilket har været rigtig træls!  Vi har følt os som IKKE vigtige og værdifulde borgere i kommunen. Vi glæder os meget til at broen igen bliver et sted, hvor vi kan mødes og udøve vores fritids interesse. Med den nye bro håber vi på igen at få aktivitet for vores medlemmer, og på sigt også med mulighed for sauna og gus events på tangen, siger Dorte Mayan, formand i Sælen. 

Arbejdet med badebroen udføres i et samarbejde imellem NBC Marine og Aalborg Kommune.

Kontakt

Fritid og Landdistrikt

Danmarksgade 17 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 41 62

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang