Skip til hoved indholdet

Safe Zone understøtter trygheden i nattelivet i Aalborg

Med etablering af standsningsmuligheder på Vesterbro og mulighed for korttidsparkering i Vesterå, er det lettere for forældre og andre at hente feststemte mennesker i nattetimerne.

Behovet for en tryg afhentning tæt på Jomfru Ane Gade er stor. De unge har efterspurgt et centralt sted, hvor de kan blive afhentet, når de har været i byen om natten. De har ønsket det skal være et sted i nærheden af Jomfru Ane Gade, hvor der også holder busser og taxa. Derfor er der etableret standsningsmuligheder på Vesterbro tæt på bus og taxaholdepladser og opsamlingsmuligheder på Vesterå, tæt på taxaholdepladser.

Helt konkret betyder det, at det i weekenden - fra klokken 00.00 til klokken 06.00 - er tilladt at standse med bil ved dele af bus og taxa perronerne på Vesterbro.

Herudover er der etableret flere opsamlingspladser til biler ved Vesterå syd. De fire nordligste parkeringspladser på Vesterå syd, mod Ved Stranden, er skiltet med en tidsbegrænsning på 30 minutter efter klokken 19.00 på hverdage og efter klokken 16.00 i weekenden. De fire ekstra opsamlingspladser er overfor taxaholdepladserne på Vesterå.

Herudover er bybuslinje 12 og 13 blevet omlagt fra Østerågade til ruten Vesterbro-Vingårdsgade-Boulevarden. Derfor er Vesterbro er nu det stoppested i Aalborg Kommune, der betjener næst flest buslinjer og tredje flest busafgange.

Med disse tiltag, er det udover bedre adgang til bustransport eller taxakørsel, også muligt at foretage afsætning eller opsamling, når feststemte mennesker skal hentes hjem fra Jomfru Ane Gade i nattetimerne.

Tryghedstiltaget med standsning og opsamlingsmuligheder er tidligere omtalt i juni 2023

Kontakt

Tovholder hos Tryg Aalborg

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 82 34 20

Skriv til os

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang