Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Orientering om branden på Løvvangsskolen i Nørresundby

Orientering om branden på Løvvangsskolen i Nørresundby

Som følge af branden på Løvvangskolen i Nørresundby følger her en status på situationen. Vi følger naturligvis situationen tæt og tager løbende de nødvendige forholdsregler. Vi er i tæt kontakt med Nordjyllands Beredskab, som varetager slukningsarbejdet.

Det område, som er berørt, er afgrænset af Løvbakken, Vangen, Hjørringvej og Forbindelsesvejen.

Tandpleje og sundhedspleje

Aalborg Kommune har en kommunal tandpleje på Løvvangskolen. Kommunen har kontaktet de borgere, der havde tid på klinikken i dag. De borgere, der har en tid i den kommende periode, får en ny tid på en anden klinik. Medarbejderne mødte i dag ind klinikken i Lille Borgergade, hvor de er blevet taget godt i mod. Falck Help Care mødes dem en af de nærmeste dage, da de naturligvis er berørte af, at deres arbejdsplads er brændt ned.

Sundhedsplejen kører som vanligt med opmærksom på røglugt i overensstemmelse med beredskabets anbefalinger.

Plejehjem, hjemmepleje og sygepleje 

På plejehjemmet Lions Parken, som ligger lige i nærheden af skolen, har vi lukket for ventilationsanlægget og taget de nødvendige forholdsregler. Alt er under kontrol. Hjemmeplejen og Hjemmesygeplejen i området har været i kontakt med alle de borgere, som vi hjælper i området. De borgere, vi er i kontakt med i området, er orienteret om, hvordan de skal forholde sig.

Børn og unge

Ungecenteret Nexus og Fritidscenteret Forbinderen har holdt børn og unge inde i dag.

Derudover har vi VUK (Voksenskolen og undervisning og kommunikation), Børnehaven Solsiden og dagplejere i området og har også været i kontakt med institutioner og skoler tæt på, og de fleste har været åbne. På grund af røgsøjlens udvikling i dag og i løbet af natten har vi dog valgt at lukke to institutioner i dag, ligesom en enkelt skole (DUS) har hjemsendt børn og voksne. Det drejer sig om:

  • VUK (Ingen elever pga. sommerferie og de voksne arbejder hjemme)
  • Børnehaven Blæksprutten (Hvorup Kirkevej)
  • Vuggestuen Hvorup Kirkevej
  • Nr. Uttrup Skole

Da ventilationsanlægget har været slukket, og røglugt udendørs, har der været udfordringer med at have plads til børnene indendørs. Derfor har vi vurderet, at det har været mest hensigtsmæssigt for børn og voksne at lukke tilbuddene i dag. Vi forventer at åbne tilbuddene igen i morgen, og er ved at få afklaret, hvordan vi skal forholde os med ventilationen.

Miljøvagten og Beredskabet 

Miljøvagten i Klima og Miljø er i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed i forhold til de sundhedsmæssige aspekter ved branden, og hvordan vi skal forholde os de nærmeste dage. Det er fortsat beredskabet, der varetager informationen til borgerne, så vi opfordrer til at følge deres anvisninger.

Kontakt

Borgmesterkontoret

Boulevarden 13 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 16 66

Skriv til os

Åbningstider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang