Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Og navnet er Huset Stigsborg!

Og navnet er Huset Stigsborg!

Den karakteristiske røde bygning på adressen Stigsborg Bygade 50, som vi indtil videre har kaldt Børne- og Ungeuniverset, har nu fået sit rigtige navn, som passer til en bygning, der er mere end et sted til børn og unge. For her skal børn og unge lege og lære og bruge huset i fællesskab med bydelens borgere og foreningsliv.

Huset Stigsborg, med Stigsborg Børnehus og Stigsborg Skole, kommer nemlig til at ligge side om side og etage om etage, så børn og voksne kan få glæde af hinanden og bygningens mange muligheder.

”Det var svært at vælge, men spændende at få ekstraordinær viden og indflydelse på bydelens fremtid. Og så synes jeg, at det er en god måde at vise, at man faktisk er med til at bestemme noget vigtigt i elevrådet,” siger Karl, som sidder i elevrådet på Skansevejens Skole og var med i bedømmelsesudvalget, som i går fandt navnet.

Freya fra elevrådet, som også var med til navneudvælgelsen, siger

”Det var sjovt og fedt at være med i så meget af processen. Børn kan have meget forskellige meninger i forhold til voksne, og jeg synes, at vi blev lyttet til. Det har stor betydning, og det er ret vildt at kunne sige, at jeg var med til at finde ud af navnet på vegne af alle eleverne.”

Navnet er fundet i et enigt bedømmelsesudvalg ud fra adskillige indsendte bud fra både borgere, skole- og børnehavebørn. Forslagene er kommet ind via en navnekonkurrence, som har lagt vægt på, at navnet skal referere til området, visionen for huset og funktionerne i bygningen.

”At vi nu har et navn, gør også bygningen mere virkelig og nemmere at forholde sig til, og jeg tror, at vi alle kan mærke, at vi nu er ret tæt på at have et hus, som kommer til at gøre gavn for både børn, unge og voksne her i kommunen - og det er meget spændende,” siger rådmand for Børn og Unge, Morten Thiessen, som også var med i bedømmelsesudvalget.

Bedømmelsesudvalget bestod af:

  • Morten Thiessen, Rådmand for Børn og Unge (formand for bedømmelsesudvalget)
  • Helle Frederiksen, Repræsentant for Stigsborg P/S bestyrelse
  • Karl Haslund Pape, Elevrådsrepræsentant fra Skansevejens Skole
  • Freya Nyholm Von Seelen, Elevrådsrepræsentant fra Skansevejens Skole
  • Iben Schmidt-Kristensen, Forældrerepræsentant fra skolebestyrelsen Skansevejens Skole
  • Christina Eriksen, medarbejderrepræsentant fra Skansevejens Skole
  • Bjørn Rolsted, Forældrerepræsentant fra Børnehaven Ane Dam
  • Helle Bugge, medarbejderrepræsentant, fra Børnehaven Ane Dam

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang