Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Nem og sikker medicindosering: Dosispakket medicin er vejen frem

Nem og sikker medicindosering: Dosispakket medicin er vejen frem

Aalborg Kommunes Senior- og Omsorgsudvalg har besluttet, at dosispakket medicin skal være den anbefalede løsning for borgere, der har brug for hjælp til dosering af medicin. Det er dog betinget af, at borgerens praktiserende læge mener, at medicinen er egnet til dosispakning.

Siden 2019 har Aalborg Kommune tilbudt borgere at skifte de traditionelle pilleæsker med manuelt dispenseret medicin ud med de mere patientsikre maskinpakkede dosispakker. Det betyder, at medicinen bliver pakket i små poser af en maskine, hvilket mindsker risikoen for fejl. Borgerne får større frihed, og samtidig frigør det tid og forbedrer arbejdsmiljøet for kommunens medarbejdere. Derfor er dosispakket medicin nu den anbefalede løsning for borgere, der ifølge deres egen læge er i målgruppen.

Foto: Rune Pedersen / Dansk Apotekerforening

Vi ved fra tidligere undersøgelser, at borgerne er meget tilfredse med dosispakkerne. De giver tryghed, frihed og selvstændighed, fordi borgerne ikke længere er afhængige af vores hjælp til medicin.

Kristoffer Storm, Rådmand Senior og Omsorg

Kristoffer Storm fortsætter: "Dosispakket medicin er også en mere patientsikker løsning, som samtidig frigør tid hos vores medarbejdere og forbedrer deres arbejdsmiljø. Derfor er det en helt nødvendig fremtidssikring af ældreplejen at gøre dosispakker til førstevalg for borgere med behov for hjælp til medicin."

Stort potentiale for dosispakket medicin

I Aalborg Kommune har allerede cirka 2.000 borgere taget dosispakket medicin i brug, men der er stadig omkring 2.900 borgere, der får deres medicin manuelt doseret af kommunens sundhedspersonale. Derfor er der et stort potentiale for at udbrede brugen af dosispakket medicin. Erfaringer fra Aalborg Kommunes plejehjem viser, at op mod 70 % af beboerne er i målgruppen for dosispakket medicin.
Aalborg Kommune sender informationsbreve om dosispakket medicin ud til alle borgere, der modtager kommunal hjælp til medicin.

Om dosispakket medicin

Dosisdispenseret medicin pakkes i dosisposer på et apotek af en pakkemaskine, som doserer meget mere korrekt end den manuelle dosering. Derefter sendes dosispakkerne til det apotek, hvor borgeren normalt henter sin medicin. Borgeren skal selv betale for at få sin medicin pakket i dosisposer, og egenbetalingen er cirka 1 krone om dagen efter tilskud. Det er dog ikke alle, der kan drage fordel af dosispakket medicin, fordi det kræver en vis stabilitet i medicinen.

Dosispakket medicin bidrager til et bedre arbejdsmiljø ved at mindske risikoen for slidskader i hænderne for kommunens sundhedspersonale, som slipper for at åbne skruelåg og presse piller ud af blisterpakker.

Kontakt

Senior og Omsorg

Storemosevej 19 9310 Vodskov

Ring til os

99 82 10 00

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang