Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Kortlægning af beskyttet natur i Aalborg Kommune er startet

Kortlægning af beskyttet natur i Aalborg Kommune er startet

I perioden 1. april til 1. november 2024 vil medarbejdere eller konsulenter fra Aalborg Kommune kortlægge arealer med beskyttet natur i hele kommunen. Arbejdet består i at afgrænse arealerne og registrere plante- og dyrelivet.

Formålet med kortlægningen er for det første at finde ud af, hvor naturarealerne findes i kommunen og for det andet at foretage en vurdering af områdernes naturkvalitet. Kun beskyttede naturtyper omfattet af naturbeskyttelseslovens § 3 eller arealer, hvor der er en formodning om, at de kan være omfattede, vil blive besigtiget.

Hvis du er lodsejer, kan du derfor opleve at dit naturareal vil blive besøgt i løbet af sommeren. Dette vil foregå med behørig respekt for blandt andet afgrøder og private områder generelt.

Tjek om der er registreret beskyttet natur på din ejendom på Danmarks Arealinformations hjemmeside.

Naturtyper omfattet af Naturbeskyttelseslovens § 3

Naturbeskyttelseslovens § 3 omfatter udpegede vandløb, vandhuller over 100 m2, samt enge, heder, moser, overdrev (tørre enge) og strandenge, der i sig selv eller i forbindelse med hinanden udgør over 2.500 m2. Herudover alle mosearealer under 2.500 m2 hvis de ligger i tilknytning til beskyttede vandhuller eller vandløb.  

Aalborg Kommune rummer cirka 8.500 arealer, der er omfattet af naturbeskyttelseslovens § 3. Hovedparten af kommunens værdifulde natur findes på disse arealer. Aalborg Kommune har en særlig forpligtigelse til at passe på denne værdifulde natur.

Kontakt

Byer og Natur - Myndighed

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 22 51

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang