Skip til hoved indholdet

Kommune går online på Discord for at styrke trygheden blandt børn og unge, der gamer

Syv ud af ti børn har haft ubehagelige oplevelser på nettet. Derfor åbner Aalborg Kommune nu en kanal på den online platform Discord.

Aalborg Kommune går nu online på gamermediet Discord, hvor mange børn og unge mødes og interagerer online.

"En ny undersøgelse af Epinion for Red Barnet og Trygfonden viser, at syv ud af ti børn har haft ubehagelige oplevelser på nettet de seneste år. Derfor er det oplagt, at vi er til stede der, hvor børnene er - også digitalt," fortæller Rådmand for Job & Velfærd, Nuuradiin S. Hussein.

Discord-kanalen, som får navnet Aalborg Gaming Central - Hvor tryghed er i højsædet, er for børn og unge i alderen 13-18 år. Her vil pædagogisk personale fra kommunens fritidscentre være til stede på kanalen mandag til torsdag klokken 18:30-21:30 for at administrere og moderere kanalens indhold og den interaktion, der sker mellem børnene. Kanalens retningslinjer er lavet i SSP-regi i samarbejde med børn og unge, men det bliver den pædagogiske medarbejders opgave at moderere kanalens interaktion, så retningslinjerne overholdes.

Et trygt digitalt rum

Målet med kanalen er at klæde børn og unge på til at færdes i online miljøer og lære digitale normer at kende.

"Det er vigtigt, at vi som kommune kan bidrage til et tryggere digitalt ungemiljø, og vi vil fortsætte med at lave disse tryghedsbaserede indsatser i de online rum. Discord-kanalen er første, men bestemt ikke det sidste skridt på vores vej mod at hjælpe med at højne den digitale tryghed blandt børn og unge i Aalborg Kommune," fortæller Nuuradiin S. Hussein.

Aalborg Kommune har i flere år haft tryghed som et prioriteret område, men det er nyt at lave tryghedsbaserede indsatser også i de online miljøer. Tiltaget er set før, blandt andet hos Politiets Onlinepatrulje, men kanalen bliver en af de første kommunale Discord-kanaler i Danmark.

Børn og forældre bliver inviteret

Aalborg Gaming Central - Hvor tryghed er i højsædet åbner officielt onsdag den 18. september klokken 19:00. Forældre med børn og unge i udskolingen vil modtage et direkte link til Discord-kanalen via Aula de kommende dage.

Discord-kanalen er et af flere initiativer fra Aalborg Kommune for at skabe et tryggere digitalt miljø for unge. Fritidscentrene i Aalborg forventer at blive certificeret som AllRight Klub af Unicef Danmark, hvor børn og unge lærer deres rettigheder online og ved, hvor de kan få hjælp fra pædagoger i fritidscentrene eller forældrene, hvis de bliver krænket.

Mange børn og unge bruger meget tid foran skærmen. Og selvom Aalborg Kommune arbejder på at nedsætte skærmtiden blandt børn og unge, er det også vigtigt at være der, hvor de unge er, så de oplever at kunne være trygge, når de er i den digitale verden. Samtidig kan det også være en vej at tilbyde børn og unge at indgå i nye fællesskaber i den fysiske verden.

Kontaktinformation

Rådmand for Job og Velfærd, Nuuradiin S. Hussein, telefon 99 31 25 00, mail: snh-byraad@aalborg.dk 

Denise Bakholm, Centerchef for Center For Tværfaglig Forebyggelse, Aalborg Kommune telefon 25 20 13 40, mail: deb-fb@aalborg.dk

Pedja Predrag Jovetic, projektleder på Discord Kanal, og centerleder hos Fritidscenter Højvang, telefon 25 20 08 36, mail: prjo-jv@aalborg.dk

Sean Kollerup Revill, SSP-konsulent, medansvarlig for de digitale SSP indsatser, telefon 25 20 03 18, mail: sre-jv@aalborg.dk

Kontakt

Center for Tværfaglig Forebyggelse

Hjulmagervej 22 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 13 42

Skriv til os

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang