Skip til hoved indholdet

Kom med til indvielse af Aalborgs første supercykelsti

En ny supercykelsti, som strækker sig hele vejen fra Nytorv til Aalborg Universitetshospital, skal give cykelpendlere de bedste forudsætninger for at cykle til arbejde og uddannelse hele året rundt. Indvielsen af den nye supercykelsti markeres fredag 27. september med gratis cykeltjek, morgenmad og med deltagelse fra Aalborgs borgmester samt rådmand Jan Nymark Rose Thaysen.

Det skal være både nemt og sikkert at hoppe på cyklen, når borgere skal bevæge sig rundt i Aalborg.

Derfor har Aalborg Kommune de seneste år arbejdet på at forbedre forholdene for cyklisterne på Aalborgs mest populære cykelpendlerrute mellem midtbyen og universitetsområdet. Det betyder, at ruten mellem Nytorv og Aalborg Universitetshospital nu er blevet opgraderet til en supercykelsti, som giver cyklisterne en bedre og mere tryg cykeloplevelse.

Supercykelstiprojektet indebærer nemlig, at de nuværende stier på ruten er blevet mere cykelvenlige med god plads, sikre forhold og bedre services, blandt andet i form af cykelpumper og bike hubs. På den sidste del af ruten (2,5 km) gennem universitetet og frem til det nye universitetshospital er der etableret nye, brede cykelstier. De nye cykelstier følger Plusbussen, og gør det meget mere attraktivt at være cyklist i området, der rummer nogle af kommunens største arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner sammen med en betydelig byudvikling i det nye Universitetskvarter.

Supercykelstien er den første af slagsen i Aalborg, og hos Aalborg Kommune glæder man sig over, at projektet nu er så langt, at cykelstien er klar til brug:

- Ruten mellem midtbyen og Aalborg Øst er allerede den mest benyttede cykelrute i Aalborg. Nu giver vi den et markant løft til supercykelsti, og forlænger den ved at føre den helt frem til det kommende universitetshospital med mere end 5.000 medarbejdere. Vi er derfor rigtig glade for, at vi nu kan tilbyde cyklisterne bedre forhold, således det bliver mere attraktivt at hoppe på cyklen. Forhåbningen er, at cyklen vil blive det foretrukne transportmiddel for endnu flere aalborgensere og gøre det let at tage cyklen på arbejde eller i skole i det østlige Aalborg, hvor flere af kommunens største arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner er samlet. Tilvalg af cyklen giver en bedre sundhed og deraf følgende positiv samfundsøkonomi, og samtidig skaber det mere plads på vejene til de mobilister, som er afhængig af deres bil, lyder det fra Jan Nymark Rose Thaysen, Rådmand for By og Land i Aalborg Kommune.

Den nye supercykelsti er 7,5 km lang og det tager ca. 25 minutter at cykle fra Nytorv og ud til det nye universitetshospital. Og hopper du af ved kantinen ved AAU, kan turen klares på ca. 15 minutter.

Indvielse 27. september

Indvielsen af Aalborgs første supercykelsti markeres fredag 27. september 2024 med gratis kaffe, rundstykker og cykeltjek på fire lokationer i Aalborg Øst klokken 7.30-10.30. De forskellige lokationer er AAU Kantinen, NOVI, UCN og AAU.

Aalborgs borgmester Lasse Frimand Jensen og rådmand Jan Nymark Rose Thaysen vil derudover gøre de morgenfriske cyklister selskab på ruten, når de selv er med til at indvie supercykelstien mellem Nytorv og Aalborg Universitetshospital klokken 7.45-8.15.

For de mindre morgenfriske cyklister er der også mulighed for at deltage i indvielsen med konkurrencer, gratis øl, vand, pølser samt cykeltjek på Nytorv klokken 14.00-16.00. Her vil rådmand Jan Nymark Rose Thaysen desuden holde tale klokken 14.00 og fortælle mere om, hvorfor supercykelstien er et vigtigt tiltag i Aalborg Kommune.

Om supercykelstier

Supercykelstierne har til formål at prioritere cykelforholdene højt for at skabe bedre forhold for cykelpendlere og gøre det lettere at vælge cyklen som transportmiddel til den daglige pendling – både på kortere og længere ture. En supercykelsti er designet til at gøre pendling på cykel mere attraktivt og effektivt, så flere vælge at cykle fremfor at tage bilen.

Supercykelstier retter sig specielt mod cykelpendlernes behov. Supercykelstierne er planlagt, så de giver den mest direkte rute med så få stop som muligt og en højere grad af komfort. Stierne har jævn belægning, høj grad af vedligehold og ekstra service som pumper og servicestationer.

Kontakt

By og Land

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 00

Skriv til os

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang