Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Klimakys, madworkshops og bæredygtigt byggeri: Spar Nord Fonden bringer spændende aktiviteter til Aalborg 2024

Klimakys, madworkshops og bæredygtigt byggeri: Spar Nord Fonden bringer spændende aktiviteter til Aalborg 2024

Spar Nord Fonden støtter Aalborg 2024, der afholdes fra 1. til 5. oktober, og muliggør dermed endnu flere spændende aktiviteter i Kildeparken, hvor borgerne er inviteret til en uge i bæredygtighedens tegn.

Takket være fondsmidler fra Spar Nord Fonden kan vi give gæsterne en ekstra en på opleveren, når vi fra 1. til 5. oktober inviterer til "Aalborg 2024 - Vores fremtid. Vores ansvar."

– Med Aalborg 2024 er der lagt an til en række spændende bæredygtighedsdage, som gennem kunst og kultur involverer de besøgende i forskellige aktiviteter. Formålet er at kombinere sjove og spændende oplevelser med læring om klima og bæredygtighed. Alt sammen med henblik på at åbne op for konkrete handlingsmuligheder, der giver håb for fremtiden. Det er en meningsfuld tilgang til et vigtigt emne, og netop fokusset på at inddrage de besøgende og inspirere til en konstruktiv tilgang til klimakrisen, vil vi i Spar Nord Fonden gerne bidrage til, siger fondsdirektør Bo Uggerhøj.

Bidraget fra Spar Nord Fonden vækker stor glæde på borgmesterkontoret:

– Det er vigtigt for Aalborg Kommune, at vi har erhvervsvirksomheder, der bakker op om spændende arrangementer for kommunens borgere. Men endnu vigtigere er det, at de er med til at sætte skub i den grønne omstilling. Spar Nord Fonden sørger for begge dele med deres bidrag til Aalborg 2024, da de sikrer en række aktiviteter, hvor vi alle kan lære noget om at leve mere bæredygtigt, fortæller Aalborgs borgmester Lasse Frimand Jensen.

Aalborg Kommune har indgået en partnerskabsaftale med Spar Nord Fonden, der sikrer følgende aktiviteter under Aalborg 2024:

  • Madworkshops: Hak, form, duft og smag et klima- og SU-venligt måltid mens du lærer om råvarer og hvilken betydning dit valg af mad har for klimaet.
  • Saftworkshop: Miks og opdag din nye yndlingsdrik, når der trylles nye smage frem fra lokale og klimavenlige ingredienser.
  • FællesFlet for fremtiden: Kasseret tekstil omdannes til fælles kunstværk i samarbejde med Kunsten og Utzon Center.
  • Hvordan hænger det hele sammen? Videnskabsformidler Lasse Winther laver klimaquiz og kemisjov.
  • Klimakysset: Børneteater af børn for børn. Gennem teater, humor og høj faglighed inspireres børn og voksne til positive klimahandlinger.
  • Fest, farver og fremtid: Med udgangspunkt i Karneval udvikles nye bæredygtige og innovative muligheder for fest og farver.
  • Fælles stemme fra næste generation: Ungdomsbureauet involverer, samler og leverer ungdommens stemmer, bekymringer og opråb til nationale og internationale beslutningstagere. Del din holdning og dit håb.
  • Byg dig bæredygtig: Råt og Godt inviterer til byggeworkshop, hvor du både lærer om genbrug af materialer og i fællesskab bygger et kreativt kunstværk.
  • På opdagelse i genbrugsplast: Oplev det smukke værk Blue Earth som kunstneren Maj D har designet af 10.000 stykker blåt genbrugsplast - lær om forbrug og stigende vandstande.
  • Rum til refleksion, oplevelse og læring om ressourcer og tid: Besøg det plantefarvede og upcyclede telt/værk af kunstneren Maria Nørholm Ramouk. I samarbejde med Kunsthal Spritten og Utzon Center.

Men det er langt fra alt, du kan opleve under Aalborg 2024. Vi er nemlig så privilegerede, at en lang række frivillige aktører bakker op med forskellige aktiviteter og begivenheder i løbet af ugen. Hvad der præcis kommer til at ske, vil vi løfte sløret for løbende, og du kan følge med her.


Kontakt

Klima og Miljø

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 50

Skriv til os

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang