Skip til hoved indholdet

Kæmpe samarbejde skal hjælpe med fremtidens arbejdskraft

Med "DinFremtid" rykker erhvervslivet og uddannelserne i Aalborg Kommune tættere på folkeskolen, blandt andet med flere praktikker og flere gæstelærere.

Fremover vil børn, unge og forældre derfor opleve, at der bliver skruet op for virksomhedsbesøg, gæstelærere fra erhvervslivet, erhvervsrettede projekter, brobygning og praktik.

Under overskriften "DinFremtid" er erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne nemlig gået sammen i et partnerskab med Aalborg Kommune om at give kommunens børn og unge mere viden om, hvad de kan få af uddannelse og job. Og dermed give kommunens uddannelser og virksomheder bedre mulighed for at få de rette studerende og medarbejdere i fremtiden.

Det nye partnerskab blev tirsdag d. 17. september præsenteret for erhvervslivet på Business Aalborgs Morgenbriefing af Borgmester Lasse Frimand Jensen, som sagde:

Skal vi sikre fremtidens arbejdskraft, skal vi tænke mere langsigtet. Vi skal blive bedre til at hjælpe børn og unge med at vælge uddannelse og job. Det er er de unge, der vælger, men vi vil sammen forpligte os til at gøre alt, hvad vi kan, for at de kan træffe det bedste valg.

Peter Birkegaard, bestyrelsesleder i Dansk Industri og Søren Samuelsen, direktør for Tech College er blandt de første i partnerskabet, som løbende tæller flere og flere virksomheder og uddannelsessteder på tværs af hele kommunen.

"Når de unge kommer ud i en virksomhed, så opdager de job, som de slet ikke vidste fandtes. Oven i det så kommer man ud og ser, mærker og bogstaveligt talt snuser til, hvor spændende jobbet er,” siger Søren Samuelsen, mens Peter Birkegaard supplerer:

"Her er en unik mulighed for alle virksomheder til at brande sig selv over for den næste generation af medarbejdere. Vi ved, at vi kommer til at mangle dem om få år.”

DinFremtid kan være mange ting; snusepraktik allerede fra 7. klasse, virksomhedsbesøg, projektsamarbejder, fritidsjob, lærepladser, gæstelærere, åbne døre og stærkt samarbejde, kun den enkelte virksomheds tid og muligheder sætter grænser.

Og så tager DinFremtid også hånd om de unge, der allerede er i ungdomsuddannelse, har behov for særlige tilbud, eller ikke er kommet i gang. Har man for eksempel truffet et forkert uddannelsesvalg, så skal det være så gnidningsløst som muligt at træffe et nyt valg.



Alle virksomheder, der er interesserede i at blive partnere i DinFremtid kan gå ind på www.aalborg.dk/dinfremtid, læse mere og finde kontaktoplysninger.

Kontakt

Fagcenter Børn og Unge

Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 28 92

Skriv til os

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang