Skip til hoved indholdet

IDRÆTSMØDET får millionstøtte fra Nordea-fonden

I mere end fem år har IDRÆTSMØDET i Aalborg været med til at sætte idrætspolitik, idrætsglæde, trivsel og sundhed på dagsordenen. Sådan bliver det også i de kommende år. Nordea-fonden fortsætter støtten til både afholdelse og udvikling. Allerede 13. og 14. september kan du opleve det nye koncept IDRÆTSDØGNET i Gigantium.

Siden 2019 har IDRÆTSMØDET bidraget med viden om hvem, hvad, hvor, hvordan og hvornår idrætten kan gøre en forskel. På lokalt, regionalt og nationalt niveau. Hvert år har i omegnen af 1000 konferencedeltagere debatteret og udviklet viden med idrætten i centrum.

Desuden har IDRÆTSMØDETS folkemøde-del hvert år siden 2019 samlet flere tusinde mennesker i alle aldre, etnicitet og køn. Deltagerne har på egen krop oplevet nye motionsformer, og er blevet inspireret til værdien af et sundt liv. Værdier for både krop og sind, som Nordea-fonden har valgt at fortsætte støtten til økonomisk med en håndsrækning på tre millioner kroner fordelt ud på de kommende fire år:

”Vi er meget taknemlige for støtten fra Nordea-fonden, der også har været med os de seneste 3 år. Det gør det muligt for os at afholde og ikke mindst udvikle IDRÆTSMØDET´s konference og skabe et endnu bedre folkemøde, IDRÆTSDØGNET, der er gratis at deltage i. Men det er samtidigt også meget glædeligt, at en af landets største fonde dermed markerer, at de finder det rigtig vigtigt, at vi med Idrætsmødet står for en stor og landsdækkende vidensdeling om, hvad idrætten kan gøre for os fysisk og mentalt.”, siger rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune, Jes Lunde.

Fokus på trivslen

Et af de mest prioriterede temaer nationalt – og i Aalborg Kommune er trivslen blandt børn, unge og de unge voksne. De seneste tal viser f.eks. 34 % af unge kvinder i Aalborg mellem 16 og 24 år, vurderer deres mentale helbred, som dårligt. Et tal som desværre matcher landsgennemsnittet. De 46.000 studerende i Aalborg udgør ca. 25 % af befolkningen i kommunen. 2.500-3.000 nye unge flytter hvert år til byen og gør Aalborg til en af landets 4 store studiebyer.

Udfordringerne med ensomhed og mistrivsel blandt de unge er et tema, der ligger vores lokalpolitikere i Aalborg Kommunes byråd meget på sinde. Derfor er børn, unge og unge voksnes trivsel og mentale sundhed også et af de store temaer for

IDRÆTSMØDET.

IDRÆTSDØGNET - For nye borgere, studerende og børnefamilier

Netop for at få fat i de mange nye nordjyske studerende og Aalborgs talrige børnefamilier, er Folkemødedelen af IDRÆTSMØDET ændret til IDRÆTSDØGNET, der finder sted for første gang den 13. og 14. september 2024. IDRÆTSDØGNET er skabt med en målsætning om at engagere og oplyse unge mellem 15 og 25 år samt alle studerende i Aalborg Kommune, om mulighederne for at finde et fritidstilbud/og positivt fællesskab.

Visionen med IDRÆTSDØGNET er at samle idrætsforeninger, fritidsaktører og events i GIGANTIUM i løbet af ét døgn fredag-lørdag i september. Dette event udgør en platform, hvor unge kan deltage i forskellige aktiviteter og afprøve idrætsforeningernes tilbud. Det kommer både unge til gavn, da de kan få et overblik over eksisterende tilbud, og det giver også fritidslivet mulighed for at synliggøre deres aktiviteter og målrette deres tilbud.

”Vi er spændte på at se hvordan IDRÆTSDØGNET kommer til at udvikle sig de kommende år. Det er altid nervepirrende når noget skal afvikles første gang, men vi ved, at vi har lagt et godt program, med mange forskellige aktiviteter, så jeg håber, at så mange som muligt i alle aldre, vil besøge Gigantium i Aalborg den anden weekend i september”, siger Morten Arvidsson.

Hos Nordea-fonden er man glade for udviklingen af IDRÆTSMØDETS´s folkelige del og IDRÆTSDØGNETS fokus på de unge

”IDRÆTSMØDET i Aalborg er på få år blevet et vigtigt omdrejningspunkt for de professionelle aktører i idrættens verden. Nu er de klar til at løfte ambitionsniveauet med et mere folkeligt initiativ – IDRÆTSDØGNET, der er i særlig grad er rettet mod unge. Det bliver gratis at deltage, og forhåbentligt kan de mange spændende aktiviteter inspirere flere unge til at afprøve nye idrætstilbud og indgå i nye, aktive fællesskaber. Stærke idrætsfællesskaber er med til at skabe gode liv – og derfor er Nordea-fonden stolte af at støtte op om indsatsen i de kommende fire år,” siger Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden.

Masser af plads og oplevelser

Overblikket over hvad IDRÆTSDØGNET indeholder kan findes lige her:

IDRÆTSDØGNET overblik

Her kan du også tilmelde dig præcis den aktivitet du drømmer om.

IDRÆTSDØGNET arrangeres første gang i 2024 i Gigantium i Aalborg.

I det døgn eventen finder sted, vil det være muligt for deltagerne at melde sig til en lang række aktiviteter, hvoraf flere af dem allerede nu her to uger før eventen begynder er fuldt bookede. Derfor kan det være en god ide, at booke en plads på et af de mange hold, hvis man vil være helt sikker på at få en plads.

”Vi er rigtigt glade for at nogle af holdene allerede nu er fuldt bookede, men det er vigtigt for mig at understrege, at der bestemt også er plads til folk, der dukker op på dagen, og bliver grebet af øjeblikket og de mange idrætsmæssige fristelser i Gigantium, slutter Arvidsson.


Fakta om IDRÆTSMØDET 

IDRÆTSMØDET består af Danmarks største idrætskonference og en åben folkemødedel, kaldet IDRÆTSDØGNET. 
Konferencen finder næste gang sted 28. til 30. april 2025 i Aalborg i Aalborg Kongres- og Kultur Center i dagtimerne. Folkemødedelen afvikles 13.-14. september 2024.
IDRÆTSMØDET arrangeres af Aalborg Kommune i samarbejde med de fleste af de store idrætsorganisationer i Danmark, og støttes af Nordea-fonden.  

Kontakt

Fritid og Landdistrikt

Danmarksgade 17 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 41 62

Skriv til os

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang