Skip til hoved indholdet

IDRÆTSDØGNET: Gigantium bliver ramme for nyt intenst 24 timers sportskoncept

IDRÆTSMØDET præsenterer IDRÆTSDØGNET fra den 13. september til den 14. september, hvor GIGANTIUM vil være vært for et tag-selv-bord af aktiviteter. Målet er at aktivere og inspirere endnu flere til en aktiv livsstil og blive en del af gode fællesskaber.

Vil du spille bordfodbold på et tysk, amerikansk eller fransk bord, udfordre danmarksmesteren, eller måske bare få en intens familiedyst? Du kunne også prøve curling for første gang eller måske spille badminton eller basket i mørke og neonfarver? Eller hvad med at skøjte rundt til musik til isdisko i isarenaen?

Folkene bag idrætskonferencen IDRÆTSMØDET inviterer nu til 24 timer i GIGANTIUM propfyldt i alle haller og arealer med en spændende og meget varieret buffet af idrætsaktiviteter. Det nye koncept hedder IDRÆTSDØGNET, hvor alle er inviteret med til både at deltage og kigge fra 13. september klokken 16.00 til 14. september kl. 16.00:

”IDRÆTSMØDET ønsker med IDRÆTSDØGNET at fejre idrætten hen over de 24 timer og få givet gæsterne nogle gode oplevelser og måske inspireret nogle, også gerne nogen der ikke normalt ser sig selv i idrætsaktiviteter. Eventet er opbygget sådan, at man både kan melde sig til aktiviteter på forhånd. Men man er også meget velkommen til bare at dukke op og kigge, og hvem ved, måske lade sig inspirere til at prøve noget. Under IDRÆTSDØGNET arbejder vi med den brede definition af idræt, så det er lige fra skak og cirkustricks til kampsport og moderne 5-kamp”, fortæller Morten Arvidsson, koordinator af IDRÆTSMØDET.

Foreninger tilbyder passion og fællesskaber

IDRÆTSDØGNET er nyeste tiltag i Aalborg Kommunes ønske om at gøre Aalborgs rige foreningsliv endnu mere tilgængeligt for byens borgere og hvor man især gerne ser endnu flere unge være med i aktive fællesskaber. Efterårsmånederne byder også på Aalborg Try Out i forlængelse af IDRÆTSDØGNET, hvor Aalborg Kommune i fællesskab med foreningerne og byens uddannelsesinstitutioner tilbyder et væld af fritidsaktiviteter målrettet byens unge studerende:

”Idrætten og vores fritidsliv i Aalborg er en kæmpe ressource. De skaber oplevelser og sunde fællesskaber for alle der har lyst, og jeg er glad for, at vi kan skabe de her nye koncepter i fællesskab med forskellige idrætter og klubber og forsøge at sænke barrieren for at starte op og prøve en ny fritidsinteresse. Jeg er spændt på erfaringerne vi får med IDRÆTSDØGNET. Jeg håber de mange mangfoldige tilbud og den uforpligtigende tilgang kan lokke en masse ud og kigge og deltage”, siger Jes Lunde, rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

Programmet udvikler sig stadigt frem mod første udgave af IDRÆTSDØGNET, hvor du ud over at kunne deltage i en masse forskellige aktiviteter også kan slappe af i loungeområdet og overvære rekordforsøg både i svømmehallen og hos crossfitterne. Alle aktiviteterne er gratis og man kan låne alt det udstyr der skal bruges for at deltage:

”Vi håber at ved at bruge alle døgnets timer, kan skabe en anderledes og tiltrækkende event – som giver unikke oplevelser for gæsterne f.eks. Skumrings cykelture. Ligesom vi med dette også giver foreningerne og andre idrætsaktører mulighed for at prøve andre koncepter af, der appellerer til andre målgrupper. Endvidere får vi har bragt nogle aktører sammen, som aldrig har samarbejdet før, men hvis de får succes sammen ved IDRÆTSDØGNET også vil samarbejde efterfølgende, slutter Morten Arvidsson.

Du kan allerede nu kigge på hvad der er af forskellige aktiviteter og melde dig til dem du har lyst til at prøve:

Læs mere om IDRÆTSDØGNET og meld dig til aktiviteter her

IDRÆTSMØDET og IDRÆTSDØGNET er støttet af Nordea-fonden.

Fakta om IDRÆTSMØDET

IDRÆTSMØDET består af Danmarks største idrætskonference og en åben folkemødedel, kaldet IDRÆTSDØGNET.
Konferencen finder sted den 28. til 30. april 2025 i Aalborg i Aalborg Kongres- og Kultur Center i dagtimerne. Folkemødedelen – IDRÆØTSDØGNET afvikles 13.-14. september.
IDRÆTSMØDET arrangeres af Aalborg Kommune i samarbejde med de fleste af de store idrætsorganisationer i Danmark, og støttes af Nordea-fonden samt EU – ”European Week Of Sport” #BeActive.

Kontakt

Fritid og Landdistrikt

Danmarksgade 17 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 41 62

Skriv til os

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang