Skip til hoved indholdet

Henriette crafter sig til indre ro

Henriette Damsgaard nyder livet som kursist på Toftegårdscentrets glashold i Sulsted. Det koncentrerede arbejde med glas giver hende en helt speciel ro.

”Jeg havde aldrig nogensinde forestillet mig, at jeg skulle i gang med at genopfinde min kreativitet som ældre. Men jeg har ikke ét sekund fortrudt, at jeg tilmeldte mig glaskurset her på aktivitetscentret”, siger Henriette Damsgaard.

På glasholdet oplever hun den ro og glæde, som crafting kan give – uden at hun på forhånd var klar over, at det netop er dét, glasarbejde blandt andet kan gøre ved én.

Crafting er det engelske udtryk for at arbejde med hænderne. Det dækker både over håndarbejde og håndværk. Nyere forskning viser, at crafting – altså håndens arbejde – har en lang række gavnlige fysiske og psykologiske effekter. Det kan for eksempel dæmpe angst og smerter, men fremfor alt kan det give ro og skabe glæde.

”I de tre timer vi hver kursusdag arbejder med glas, drejer tankerne sig kun om materialer og skabelsesproces. Det giver en helt speciel ro, ens eventuelle problemer forsvinder for en stund, og når man går herfra er humøret meget bedre. Det er fantastisk at give sig selv ro til fordybelse, og når jeg fortæller om mine oplevelser til andre, vil de ikke tro, at jeg kan sidde stille i så lang tid”, siger Henriette og slår en kæmpe latter op.

Henriette begyndte at komme på aktivitetscentret i Sulsted, da hun for nogle år siden forlod arbejdsmarkedet som sygeplejerske.

Jeg skulle have noget fornuftigt at få tiden til at gå med. Derfor meldte jeg mig som frivillig. Men tingene tog om sig, og nu er jeg både kursist og medlem af centerrådet.

Henriette Damsgaard, bruger og centerrådsmedlem på Toftegårdscentret

Den primære årsag til, at Henriette begyndte at lave glaskunst, tilskriver hun aktivitetsmedarbejder Susanne Bisgaard:

”Hendes kæmpemæssige ekspertise og positive tilgang til tingene har i den grad skærpet min motivation til at lære noget nyt”, fortæller Henriette.

Søgningen til Toftegårdscentrets glashold er så stor, at der hver uge undervises på to hold.

”Holdene er på grund af lokalets størrelse ikke særligt store. Men det betyder, at kursisterne kommer til at lære hinanden så godt at kende, at de inspirerer hinanden til at følges ad til mange af de andre aktiviteter, vi tilbyder”, forklarer Susanne Bisgaard.

Prøv kræfter med glaskunst til åbent hus

Når der 5. oktober er åbent hus på Aalborg Kommunes aktivitetscentre, kan interesserede blandt andet stifte bekendtskab med glasholdene på Toftegårdscentret.

”Der vil blive lavet en mindre workshop, hvor folk kan komme til at skære i glas. Og ellers kan man blandt andet teste vores træningscenter, ligesom vi åbner vores café, hvor vi byder på gratis kaffe og kage”, siger Susanne Bisgaard.

Hun glæder sig til at vise centret frem og håber på at se både kendte og nye ansigter på Toftegården den 5. oktober.

Om åbent hus

Lørdag 5. oktober 2024 klokken 10-14 slår vi dørene op til alle Aalborg Kommunes aktivitetscentre og byder dig velkommen til en dag med samvær, fællesskab og inspiration.

Aktivitetscentrene er et gratis tilbud til pensionister i Aalborg Kommune, hvor du kan møde nye mennesker, skabe nye relationer og have et aktivt seniorliv.

Du er velkommen til at tage familie og venner med og sammen opleve en dag fyldt med muligheder.

Find et aktivitetscenter nær dig.

Kontakt

Aktivitet og Rehabilitering

Storemosevej 19 9310 Vodskov

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang