Skip til hoved indholdet

Hæderspris til stadsgartner Kirsten Lund Andersen for vedholdende at tale de grønne uderums sag

Den 19. september fik Aalborg Kommunes stadsgartner Kirsten Lund Andersen overrakt Havekulturfondens hæderspris 2024. Prisoverrækkelsen fandt sted på Park- og Naturforvalternes årlige konference ’Danske Parkdage’.

Bestyrelsen i Havekulturfonden har valgt at give prisen til Kirsten Lund Andersen for hendes store arbejde for de kommunale grønne områder i bred forstand. De begrunder ligeledes deres valgt ved at fremhæve, at Kirstens over 20 år lange indsats har medvirket til, at Aalborg Kommune i dag er en af Danmarks grønneste, og at kommunes tilgang til forvaltning af offentlige natur- og parkarealer længe har været et fyrtårn og forbillede for landets øvrige kommuner.

I en pressemeddelelse udsendt af Havekulturfonden, udtaler Kirsten Lund Andersen:

”Jeg er meget glad og beæret over prisen, ikke mindst det at få anerkendelse fra fagfolk. Det betyder også meget for de medarbejdere og kollegaer, som har været med til at sikre kontinuitet i arbejdet over årene. Det kræver en holdindsats, hvor dedikation og nerve for faget og opgaverne har ført til mange fine oplevelser for borgerne og almenvellet, som vi er til for.”

Ivan Hyllested Pedersen, der er formand for Havekulturfonden fortæller ligeledes i pressemeddelelsen om fondens valg til hædersprisen:

”I sin tid som formand for Park- og Naturforvalterne har Kirsten Lund Andersen desuden været med til at sætte en ny dagsorden, der i højere grad end tidligere har handlet om politiske og strategiske vinkler på arbejdet med offentlige grønne områder. I årenes løb er det også lykkedes hende – blandt andet via deltagelse i debatter og paneldiskussioner i en lang række sammenhænge – at synliggøre vigtige problemstillinger i byudviklingen og behovet for at sikre kvalitet i såvel naturen som byens grønne rum. Det er et arbejde og en debat, der er mere aktuel end nogensinde.”

”De grønne uderum er blandt andet under pres fra behov for regnvandshåndtering og bymæssig fortætning, som giver større slid på de tilbageværende uderum. Samtidig har vi hårdt brug for tænkepauser i hverdagens skærmbaserede arbejde, for rum til at mødes og for rum til refleksion. Byens grønne rum kan også styrke naturfølelsen og minde os om vores afhængighed af den natur og det landskab, vi er indlejret i. Det understreger alt sammen vigtigheden af stærke fagpersoner til at skabe sammenhæng i indsatsen,” udtaler Ivan Hyllested Pedersen afslutningsvis.


Havekulturfonden

Havekulturfondens formål er at fremme havekulturen, idet ordet 'have' forstås i sin videste betydning som beplantning i forbindelse med bebyggelse.

Se flere detaljer på Havekulturfondens hjemmeside.

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang