Skip til hoved indholdet

Fuldt hus ved indvielsen af Aalborgs nye farvesorteringsanlæg

Onsdag den 28. august blev Aalborg Kommunes nye farvesorteringsanlæg til mad- og restaffald indviet, hvor både projektets parter og borgere fik lov at opleve moderne affaldssortering helt tæt på.

De guidede ture var fuldt bookede, da Aalborgs nye farvesorteringsanlæg for mad- og restaffald blev officielt indviet i onsdags. Anlægget er udviklet med avanceret optisk teknologi, der gør det muligt at sortere grønne poser med madaffald fra sorte poser med restaffald. Det åbner op for at kunne genanvende madaffaldet, primært til produktion af biogas og gødning. Det topmoderne anlæg vakte derfor stor interesse blandt både borgere, i kommunen og hos affaldsbranchen.

– Anlægget er det første af sin slags i Danmark og er state of the art. Vi er derfor enormt stolte over anlægget, som skal bidrage til, at man i Aalborg Kommune efterlever de klimaambitioner, vi har i Danmark, lød det ved indvielsen fra adm. direktør hos Meldgaard Miljø, Henrik Meldgaard, der blev suppleret af bestyrelsesformand hos Nordværk, Lisbeth Lauritsen:

– Vi håber, andre lader sig inspirere af vores model, så vi er med til at booste samarbejdet mellem den offentlige og private sektor og cirkulær økonomi.

Anlægget skal efter planen behandle ca. 50.000 tons affald om året fra borgerne i Aalborg Kommune, herunder 10-15.000 tons madaffald. Anlægget er det første af sin slags i Danmark og er udviklet af miljøvirksomheden Meldgaard Miljø i tæt samarbejde med affaldsselskabet Nordværk og Aalborg Kommune.

– Det er vigtigt, at det let for borgerne. Derfor skal de bare smide de grønne poser i containeren med de sorte poser med restaffald – uanset om de bor i hus eller lejlighed, udtaler rådmand for Klima og Miljø i Aalborg Kommune, Anna Aaen.

Kontakt

Nordværk

Troensevej 2 9220 Aalborg Ø

Ring til os

98 15 65 66

Kontakt

Klima og Miljø

Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 20 50

Skriv til os

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang