Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Familierne i Aalborg SØ får nu lettere adgang til rådgivning om børn og unges opvækst

Familierne i Aalborg SØ får nu lettere adgang til rådgivning om børn og unges opvækst

Det skal være mere trygt at spørge ind til barnets udvikling for familierne i Aalborg SØ. Derfor rykker kommunens familierådgivere nu tættere på familiernes hverdag.

Som forældre kan du sidde med mange spørgsmål om børn og unges opvækst. Det kan være lige fra de helt små hverdagsting til større problemer. Derfor opretter Aalborg Kommune nu hhv. en dagtilbudsrådgiver og en bydelsrådgiver i Aalborg SØ.


Rådgiver i dagtilbuddene


Fremover vil forældrene i 5 lokale daginstitutioner i området kunne trække på en særlig dagtilbudsrådgiver. Det er Daginstitutionen Isbjørnen, Børnehaven Hans Egede, Vuggestuen Luna & Daginstitutionen Thulevej og Vuggestuen Springbrættet. 

Målet med den nye stilling er at give forældrene lettere adgang til råd og vejledning om deres børn, fortæller rådmand Nuuradiin S. Hussein: 

For mange forældre er det tit mere trygt at tale med personalet i dagtilbuddet, mens det er i familiegruppen, at der findes den særlige viden, der kan hjælpe deres barn. Med dagtilbudsrådgiveren får vi nu en person, der kan bygge bro fra dagtilbuddet og til familiegruppen".

Som forælder vil du typisk kunne løbe på rådgiveren ved forskellige aktiviteter i daginstitutionen, men det vil også være muligt at booke tid til individuelle samtaler. 

Rådgiveren vil også være en sparringspartner for personalet i daginstitutionerne. 

Ny bydelsrådgiver


Bydelsrådgiverens arbejdsfelt er, som navnet siger, noget bredere, og vil kunne træffes rundt omkring i Aalborg SØ. Vedkommende vil også have stort fokus på børn og unge. Blandt andet vil bydelsrådgiveren have et tæt samarbejde med skolesocialrådgiverne på de lokale skoler, men derudover vil alle kunne tale med rådgiveren i bybilledet og rundt omkring i det lokale foreningsliv. 

Vi ved, at der er familier, der har svært ved selv at tage det første skridt. Vi tror på, at ved at gøre det mere trygt at få rådgivning og samtidig bruge de eksisterende netværk i lokalområdet, så kan det gøre, at vi hurtigere kan tage hånd om de problemer, der kan opstå i bydelen så tidligt som muligt. Det vil vi gerne prøve af som vej til at styrke fællesskabet i området endnu mere," fortæller Nuuradiin S. Hussein.  

Den nye rådgiver vil blandt andet tage initiativ til forældrekurser, lave familienetværk, lige som rådgiveren også kan komme hjem til familierne og yde rådgivning. 


Rådmanden ser de nye initiativer som del af de mange tiltag, der tages i øjeblikket for at skabe yderligere udvikling i Aalborg SØ.  

Rent praktisk forventes de to nye rådgivere at få fast base på Fritidscenter Fri-Stedet. Både dagtilbudsrådgiver- og bydelsrådgiverfunktionen iværksættes som en 1-årig prøvehandling med opstart i september 2024.


Kontakt

Børne- og Familieafdelingen

Sønderbro 12 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 28 44

Telefontider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang