Skip til hoved indholdet

Budgetforslag har fokus på økonomisk balance

Aalborg Kommunes budgetforslag for 2025-2028 er i dag blevet præsenteret for hele Aalborg Byråd. Budgetforslaget prioriterer flere penge til børn, unge og ældre – blandt andet med udbredelse af Faste Teams i ældreplejen til hele kommunen, forebyggende tiltag og fortsat co-teaching i folkeskolen.

Hele Aalborg Byråd har været samlet til budgetdrøftelser den 3. september 2024, hvor det samlede budgetforslag er blevet præsenteret for byrådets medlemmer.

”Budgetforslaget står på et solidt fundament, hvor både børn, unge og ældreområderne er sikret midler til at håndtere den demografiske udvikling. I budgetforslaget giver vi et løft til de ældre borgere bl.a. med udbredelse af Faste Teams i ældreplejen til hele kommunen. Co-teaching i folkeskolen fortsætter, og en række andre forebyggende tiltag er prioriteret med. Budgetforslaget indeholder derudover en række forslag til omprioriteringer, der sikrer økonomisk balance og udviklingsmuligheder på sigt,” fortæller borgmester Lasse Frimand Jensen.

Aalborg Byråd har frem mod budgetforslaget bedt alle politiske udvalg om at komme med spareforslag på 0,5 procent svarende til 51 millioner kroner af kommunens driftsbudget frem mod 2028.

I fredags blev Finanslovsforslaget for 2025 præsenteret, og det betyder, at alle landets kommuner får et ekstraordinært finansieringstilskud fra staten, hvoraf Aalborg Kommune får 118,4 millioner kroner i 2025.

”Det økonomiske tilskud glæder mig, da det gør budgetlægningen nemmere, end vi havde forudset. Tilskuddet gør det muligt at sikre mere velfærd og sikre et mere fornuftigt anlægsniveau end forventet samtidig med, at vi får genopbygget vores kassebeholdning. Da Aalborg Kommune har en lavere befolkningsudvikling end tidligere, så er besparelser fortsat nødvendige for den økonomiske balance på længere sigt, men pengene er helt bestemt en hjælpende hånd,” siger Lasse Frimand Jensen.

Budgetforslaget er et teknisk udarbejdet budgetforslag, som betyder, at de politiske udvalg er kommet med forslag til drift kombineret med et samlet anlægsforslag. Det samlede budget er på 16,7 milliarder kroner.

”Nu går de politiske forhandlinger i gang, og jeg håber, at vi om tre uger er nået til enighed om et budget, der fastholder prioriteringerne på børn, unge og ældreområderne og de forebyggende indsatser, men som samtidig sikrer en økonomisk balance,” fastslår Lasse Frimand Jensen.

De politiske forhandlinger går nu i gang baseret på budgetforslaget for Budget 2025-2028.

Den videre budgetproces

  • Den 16. september klokken 13 har byrådet 1. behandling af budgetforslaget, som foregår i byrådssalen i Medborgerhuset på et åbent byrådsmøde.
  • Den 18. september klokken 19-21 inviterer Aalborg Byråd borgerne i Aalborg Kommune til borgermøde om budgetforslaget i Skansen, Nørresundby.
  • Den 25. og 26. september mødes byrådets partier til forligsforhandlinger. Her forhandler partierne om, hvordan det endelige budget skal se ud.
  • Den 7. oktober klokken 13 er der 2. behandling af budgetforslaget. Det foregår i byrådssalen i Medborgerhuset på et åbent byrådsmøde. Her bliver budgettet endeligt vedtaget.



Kontakt

Økonomi og Erhverv

Boulevarden 13 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 16 66

Skriv til os

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang