Skip til hoved indholdet
    Hjem Nyheder Aalborgs digitale sundhedsboost hitter - fra app til handling

Aalborgs digitale sundhedsboost hitter - fra app til handling

Swipe og video mod bedre sundhed. Center for Sundhedsfremme i Aalborg Kommune oplever i øjeblikket stor succes med deres digitale vaneændringstilbud til borgerne. Den personlige vejledning via en app, sikrer gode resultater og skaber fleksibilitet i både borgernes og sundhedsvejlederne stræben efter et sundere liv.

Center for Sundhedsfremme i Aalborg Kommune har hvert år tusindvis af borgere igennem deres mange sundhedstilbud. Alt lige fra vaneændringsforløb mod sundere kost, rygestopforløb, til målet om bedre søvnvaner. De sidste seks år har centeret også tilbudt de næsten samme sundhedstilbud digitalt, hvor borgerne igennem Liva-appen sætter realistiske mål, aftaler aktiviteter og får gode råd i en videosamtale med centerets sundhedskonsulenter

”Vi har brugt Liva-appen i flere år nu, for at give borgerne et differentieret tilbud. Og efter stille start er der nu virkeligt godt gang i det digitale tilbud og borgerne er rigtigt glade for det. Vi har haft omkring 1000 borgere igennem forløbet med gode resultater, hvor over 88 procent er tilfredse med den vejledning de får, mens hele 78 procent roser appen. Så det er blevet et rigtigt godt redskab for os, der opfylder nogle af borgernes behov”, fortæller Mads Borgstrøm-Hansen, chef for Center for Sundhedsfremme i Aalborg Kommune.

65-årige Anders Hørsholm er en af borgerne, der fik stor glæde af det digitale tilbud. Han døjede med overvægt og havde smerter både i skulder og knæ. Ved hjælp af Liva-appen fik han kontakt til en sundhedsvejleder og sammen lagde de en plan. Anders Hørsholm havde mål om flere daglige skridt, mere motion og færre sukkerholdige drikke. Videoregistreringerne blev lavet når Anders Hørsholm havde tid til det efter arbejdstid. Den anden vej sendte sundhedsvejlederen gode råd og skulderklaps. Et år efter starten på vaneændringerne havde Anders Hørsholm smidt over 20 kilo og kunne holde fast i de gode vaner, fordi han selv havde taget ejerskab på dem. Han nævnte selv den store frihed i det digitale tilbud, som en af nøglerne til succesen. Den frihed er man også glad for hos sundhedsvejlederne:

”Med Liva-appen er både os sundhedsvejledere og borgerne, der deltager uafhængige af tid og sted. De uploader deres videoer med registreringer når det passer dem, og vi lytter og svarer når det passer ind i vores arbejdsdage. Det giver frihed og fleksibilitet, at vi igennem dette tilbud ikke er bundet op på fremmødet. Faktisk så betyder det, at vi kan følge borgeren over længere tid og give mere specifik vejledning uden at bruge mere tid pr. borger. Og så sparer vi også tid i forhold til aflysninger og udeblivelser end i de mere traditionelle tilbud, for her kan vi bare hoppe videre til næste borgere, hvis der ingen registreringer er”, siger Tina Sillesen, sundhedsvejleder i Center for Sundhedsfremme i Aalborg Kommune

Hæder ved sundhedsprisuddeling og en uventet gevinst

Aalborg Kommunes brug af det digitale tilbud har også for nylig høstet stor anerkendelse til Copenhagen Health Care Summit, hvor Aalborg Kommune sammen med Høje Tåstrup Kommune vandt ”The Hermit Prize” for den brugervenlige implementering af Liva-appen. Senest fik sundhedstilbuddet 2. præmien ved KL´s uddeling af årets forebyggelsespris 2024. Men den største anerkendelse og glæde har næsten været erfaringerne fra brugerne:

”Vi er rigtigt glade for de fine anerkendelser fra både Health Tech Hub Copenhagen og Kommunernes Landsforening, og vi håber også vores erfaringer kan inspirere andre. Vi søsatte jo det her digitale sundhedstilbud for blandt andet at tilbyde noget fleksibelt til dem på arbejdsmarkedet. Men det har vist sig, at der også er rigtigt mange af vores borgere uden for arbejdsmarkedet, og mange af dem der er knapt så godt socialt fungerende,som bruger den. De ser en fordel i, at det her er et individuelt værktøj, hvor man kan få professionel hjælp fra dygtige fagfolk uden at skulle deltage i et gruppeforløb. Det er en bonus vi er meget glade for. Så vi er rigtigt glade for at kunne tilbyde borgerne det her”, siger Jes Lunde, rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

Lær mere om Aalborgs digitale sundhedstilbud her


Kontakt

Sundhed og Kultur

Danmarksgade 17 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 19 55

Skriv til os

Åbningstider

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang