Skip til hoved indholdet

Aalborg Try Out 2024 er i luften med over 100 forskellige tilbud

Fra cirkus til badminton. Studerende på Aalborgs mange ungdomsuddannelser og videregående uddannelser kan nu igen hen over efteråret prøve sig af i en masse fritidsaktiviteter. I årets udgave af Aalborg Try Out er variationen af tilbuddene større end nogensinde.

Hvad med at gå direkte fra sidste time på skolebænken og ned til Limfjorden og sejle et træskib?  Måske skulle I prøve jeres evner med en frisbee i hånden til ”Ultimate”? Eller en tur på ”Kunstværksted”? Og måske med en ny studiekammerat under armen - eller alene for at møde nye mennesker? Mulighederne er mange nu hvor Aalborg Try Out er i fuld gang og igen åbner en udvalgt del af Aalborgs foreningsliv for nye studerende i hele kommunen. Aalborg Kommune tilbyder sammen med forenings- og fritidslivet i år en rekordstor mængde aktiviteter.

”Jeg er glad for at vi igen ruller Aalborg Try Out ud til de studerende.  Vi vil gerne give et skub til dem der mangler at komme ud i de sunde og aktive fællesskaber. Og samtidig har det også vist sig som et godt udstillingsvindue for vores foreninger til at nå en ny målgruppe, og tilbyde deres aktiviteter på nye måder. Jeg kan kun opfordre de unge studerende til at melde sig til en eller flere af de mange aktiviteter. De kan jo være heldige både at finde en ny passion og fritidsbeskæftigelse og ikke mindst nye venner”, siger Jes Lunde, rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

Fra uddannelse til Try Out: et win-win-win-win projekt

I 2023 fik tæt på 5.000 unge studerende røde kinder og nye fællesskaber igennem aktiviteterne i Aalborg Try Out. Tilbagemeldingerne har været meget positive fra både de studerende, uddannelsesinstitutionerne og de mange foreninger.   

”Mange af deltagerne i Aalborg Try Out fortæller os i evalueringen, at de er meget positivt overraskede over hvor mange tilbud der er i Aalborgs foreningsliv, og flere prøver ting for første gang og bliver efterfølgende i flere tilfælde medlem af en forening for første gang – Det er vi stolte over, for det er en virkeligt prioriteret målgruppe. Samtidig fortæller foreningerne os, at de er glade for platformen i Try Out. Den giver mulighed for dem at præsentere deres aktiviteter overfor en ny målgruppe og i en afslappet kontekst. Uddannelsesinstitutionerne er også begejstrede for konceptet, fordi det er med til at integrere byens studerende mere i byen udenfor studiet. Det styrker trivslen og i den forbindelse også deres studietid. Det er win-win-win, og det sidste win er samfundsgevinsten ved at flere får nogle gode aktive oplevelser og måske finder nye fællesskaber, fortæller Trine Øhlenschlæger, projektkoordinator i Aalborg Try Out, i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

2024-menukortet er stort og mere varieret end tidligere

"Ny i naturen" er en af de nye aktiviteter i Try Out-programmet, hvor fokus er at lave hyggelige aktiviteter i naturen og skabe trygge rammer, hvor unge kan få nye venskaber. Arrangørerne bag Ny i naturen, De Frivilliges Hus og en række frivillige, vil gøre det nemmere for unge, der måske har ekstra svært ved selv at opsøge fællesskaber. Ny i naturen startede i foråret og er inspireret af Try Out-filosofien om, at alle er nybegyndere. 

”Det var så fedt at opleve stemningen og hvordan de unge, der var lidt generte og tilbageholdende til at starte med, bare snakkede sammen på kryds og tværs, da vi startede med en gåtur. Naturen kan bare noget helt særligt - alle er jo lige i naturen og så giver den bare en ro. Og så bliver man jo stolt, når flere af de unge fortsætter i fællesskaberne og faktisk skal være med som frivillig arrangør til vores Try Out udgave af Ny i naturen.” fortæller Carsten Steen Nielsen fra De Frivilliges Hus

De Frivilliges Hus er med i Aalborg Try Out for anden gang. De er bare ét eksempel på et program der bliver bredere år for år:

”Vi prøver at afspejle det meget varierede fritidsliv vi har i kommunen. Det er vigtigt for os, at vi ikke kun tilbyder idrætsaktiviteterne, men også de mere kreative og kulturelle af slagsen. Og vi kan se på vores deltagerlister, at alle genrer hitter. Keramik er nærmest konstant udsolgt og der er god søgning på vores cirkus-aktivitet. Den lune sensommer har helt sikkert hjulpet på vores vandaktiviteter - blandt andet ”lær at sejle et træskib”, vandski og roning. Og det er ikke på bekostning af de mere klassiske tilbud. Badminton er eksempelvis et kæmpe hit i år. Og så er jeg glad for at uddannelsesinstitutionerne, og måske især tutorerne, køber ind på vores gruppeaktiviteter. Vi har mange der tilmelder sig i grupper og det gør noget godt for fællesskaberne at mødes om noget aktivt uden for uddannelsen, siger Sanne Fremlev, Foreningsplaymaker & projektleder på Aalborg Try Out i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

Se Aalborg Try Out-aktiviteterne og tilmeld jer her: Aalborg Try Out

Fakta om Aalborg Try Out

Aalborg Try Out tilbyder i forbindelse med studiestarten på de videregående uddannelser i en periode på 12 uger gratis adgang til særlige aktiviteter i Aalborgs rige foreningsliv.

Samarbejdspartnerne i tilbuddet er Aalborg Kommune og Aalborgs mange foreninger og uddannelsesinstitutioner.

De studerende kan både melde sig til enkeltvis eller sammen med venner, ligesom der også er mulighed for at melde større grupper til mange af aktiviterne.

Det er en stor prioritering, at der ikke kræves nogen forudsætninger for at deltage i de forskellige aktiviteter.

I 2023 var tæt på 5.000 studerende ude at afprøve de mange aktiviteter.

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang