Skip til hoved indholdet

Aalborg Skoler deltager i Alle Børn Cykler kampagnen

Færre og færre børn cykler, men det forsøger skolekampagnen, Alle Børn Cykler, fra Cyklistforbundet at gøre noget ved. En række skoler fra Aalborg Kommune deltager i årets kampagne, som starter den 2. september.

Disse skoler er med i kampagnen fra Aalborg Kommune: Ellidshøj Skole, Farstrup Skole, Gandrup Skole, Grindsted Skole, Gug Skole, Højvangskolen, Kongerslev Skole, Mou Skole, Nibe Skole, Nørholm Skole, Sofiendalskolen, Stolpedalskolen, Sulsted Skole, Svenstrup Skole, Ulsted Skole, Vejgaard Østre Skole og Vester Hassing Skole.

”Forældrene kan for eksempel være det gode eksempel og cykle selv. Men de kan også prioritere deres børns cykling ved at sørge for, at de har en cykel, og at den er i orden, så det er en god oplevelse for barnet at cykle. Og så er det en god ide at snakke med barnet og lave en fast aftale om, at de skal cykle til skole, hvis de kan,” siger Mai-Britt Aagaard Kristensen fra Cyklistforbundet.

Det giver fællesskab og fælles oplevelser at cykle sammen. Ligeledes er eleverne mere friske, hvis de cykler til skole. Det giver røde kinder og vind i håret, og eleverne har fået luft, så de er klar til at deltage i undervisningen efter en cykeltur til skole.

Alle Børn Cykler har kampagnestart den 2. september og løber frem til 15. september og arrangeres af Cyklistforbundet og skolerne.  

Kontakt

Børn og Unge

Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby

Ring til os

99 31 40 00

Har du set...

Aalborg Kommune

Boulevarden 13
9000 Aalborg

CVR-nummer: 29189420

Let digital adgang