Hjælp til veteraner
Er du tidligere udsendt for Danmark, kan Aalborg Kommunes veterankoordinator hjælpe dig og din familie.
Hvad kan en veterankoordinator hjælpe dig med?
Aalborg er Danmarks største garnisonsby og har den andenstørste andel af veteraner. Derfor vil vi i Aalborg Kommune tilbyde en bred veteranindsats for at hjælpe dig og dine pårørende bedst muligt.
Veterankoordinatoren er først og fremmest en synlig kontaktperson for dig og din familie. Veterankoordinatoren kan tilbyde dig:
- støttende samtaler, hvor du får mulighed for at fortælle din historie
- deltagelse i samtaler som bisidder
- koordinering af kommunale indsatser
- hjælp til kontakt med kommunen
Derudover er veterankoordinatoren kontaktperson til Forsvaret, Veterancentret samt andre organisationer.
Veterankoordinatoren er ikke sagsbehandler og har ikke myndighedsansvar.
Hvis du vil vide mere
Du kan få hjælp af veterankoordinatoren, hvis du er:
- krigsveteran
- tidligere udsendt til humanitære opgaver, eksempelvis politi, sundhedsfagligt personale og beredskab
- pårørende til en veteran
Du kan enten skrive eller ringe til veterankoordinatoren, eller du kan blive ringet op.
Danmark har siden 1992 udsendt soldater, politifolk, sundhedsfagligt personel, personel fra Beredskabsstyrelsen med flere til krigszoner som led i fredsskabende og fredsbevarende missioner.
Regeringen har vedtaget en veteranpolitik med flere tiltag og fokuspunkter. I Aalborg Kommune har byrådet besluttet at støtte veteraner og deres familier ved at etablere et åbent tilbud om rådgivning i form af en veterankoordinator.
Veterankoordinatorens opgave er at støtte veteraner og deres familie samt hjælpe dem med at finde vej i den kommunale verden, så der kun er én indgang til kommunen.
Vores veterankoordinator kan være med til at skabe større forståelse samt yde støtte til hjemvendte veteraner og pårørende i mødet med kommunen. Derudover har veterankoordinatoren mulighed for at opsøge veteraner, der ikke er i kontakt med det offentlige.
Veterankoordinatoren vejleder anonymt, men sagsbehandler ikke. Opgaven er at formidle og være bindeled mellem for eksempel veteran og sagsbehandler, og de kan også være tovholder eller bisidder.
Anja Nørnberg Larsen er ansat som veterankoordinator i Aalborg Kommune.
Hun har en baggrund som jobcenterrådgiver i Sygedagpengehuset, hvor hun var kontaktperson for sygemeldte veteraner. Her opbyggede hun et stærkt samarbejde med Forsvarets arbejdspladser i Aalborg Kommune.
Nu arbejder Anja bredt med alle veteraner, uanset om de er sygemeldte eller ej, og hun bruger sin store ekspertise til at skabe en sammenhængende indsats for veteraner på tværs af Aalborg Kommune.
Har du som veteran eller pårørende brug for at tale med nogen akut, er der flere muligheder.
Du kan ringe til Veteranstøttens døgntelefon hele året rundt. Telefonen er bemandet af veteraner, der har lyst, tid og evner til at snakke med veteraner og pårørende. De kan også hjælpe dig videre, hvis det er det, du ønsker. Du kan vælge at være anonym.
Telefon: 8060 8030.
Læs mere om Veteranstøtten her.
Du har også mulighed for at få hjælp hos Veterancentret, som er én samlet indgang for støtte til soldater, veteraner og deres pårørende i Danmark.
Deres døgntelefon er til dig, som har akut brug for at tale med en. Telefonen er bemandet af en socialrådgiver, som kan støtte dig direkte over telefonen eller afdække, hvilken støtte du har behov for.
Telefon: 7281 9700.
Anja Nørnberg Larsen
Veterankoordinator
Mobil: 31 99 73 72
+4599827372
anjl-jobcenter@aalborg.dk