Hjælp til dig med knogleskørhed
Få redskaber og teknikker til at leve med knogleskørhed i dagligdagen og forblive så aktiv som muligt.
Tilbuddet er til dig, der har fået konstateret knogleskørhed via DXA scanning.
Forebyg udvikling af sygdommen
Formålet med forløbet er at forebygge udvikling af sygdommen, give dig redskaber og teknikker til at leve med osteoporose i dagligdagen, og forblive så aktiv som muligt.
For at kunne give den bedste vejledning i hverdagsaktiviteter samt valg af træningstype og intensitet tages der udgangspunkt i din T-score, dit aktivitets- og funktionsniveau, evt. tidligere fald og brud mv. T-scoren er et udtryk for knogletætheden, hvor en lav T-score (<-3,0) er et udtryk for en lav knogletæthed. Du kan få oplyst din T-score ved din praktiserende læge.
Praktisk info om forløbet:
- Inden start på hold indkaldes du til en individuel startundersøgelse samt instruktion i træning ved ergo- og fysioterapeut.
- Forløbet foregår på hold ved ergo- og fysioterapeut med 8-10 deltagere 1 x om ugen á 2 timers varighed i 9 uger.
- Forløbet indeholder viden om knogleskørhed, undervisning, rådgivning, instruktion, vejledning i træning og udførelse af dagligdagsaktiviteter.
- Derudover indeholder forløbet vejledning/viden omkring kost og medicin ved diætist og sygeplejerske.
- Forløbet indeholder ligeledes et besøg fra Osteoporoseforeningen med information om knogleskørhed og foreningens arbejde.
- Forløbet afsluttes med en samtale med ergo- og fysioterapeut om udbyttet.
Holdbaseret forløb
Forløbet foregår som udgangspunkt som holdbaseret vejledning/undervisning og træning ved ergo- og fysioterapeut. I enkelte tilfælde kan der dog ansøges om et individuelt træningsforløb iht. Serviceloven. Træningsenheden vejledning og træningsinstruktion tager udgangspunkt i de danske anbefalinger for træning af borgere med knogleskørhed.