Specialtilbud 0-6 år
Har dit barn gennemgribende udviklingsforstyrrelser eller sociale og emotionelle vanskeligheder, har vi mulighed for at visitere dit barn til specialtilbud.
Målgruppe
Du kan søge om et specialtilbud, hvis dit barn:
- har en betydelig og varig fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse
- har sociale og emotionelle vanskeligheder
- har en udviklingsforstyrrelse
- har en opmærksomhedsforstyrrelse i svær grad
Hvis du vil vide mere
Inden ansøgning
Går dit barn allerede i et dagtilbud, skal der være gennemført en række forebyggende pædagogiske tiltag i barnets nuværende dagtilbud sammen med tværprofessionelle samarbejdspartner, inden det er muligt at søge.
Sådan skal I ansøge sammen med samarbejdspartnere
Nuværende dagtilbud og/eller tværprofessionelle samarbejdspartnere og jer forældre beslutter at lave en ansøgning.
Ansøgningen starter ved dit barns dagtilbud eller hos en anden tilknyttet fagperson for eksempel sundhedsplejerske, rådgiver eller egen læge.
Ansøgningen indeholder en del, som barnets dagtilbud/anden fagperson udfylder, samt en del, du som forældre skal udfylde.
Du vil fra dagtilbuddet eller anden tilknyttet fagperson modtage ansøgningen elektronisk i e-boks. Når du har udfyldt din del og godkendt, sendes skemaet til Visitation Dagtilbud. Her vurderes ansøgningen, og I vil efterfølgende få besked omkring beslutningen.
Efter indsendelse af ansøgning
Vi behandler ansøgninger på visitationsmøder fire gange om året.
Efter visitationsmødet får du som forældre og medansøger besked i e-boks.
Hvilke specialtilbud findes?
Vi har udvalgte børnehaver med §4 specialpladser, fire børnehaver med specialgruppe §83 og fire §83 specialbørnehaver. Børn der tildeles en §4 specialplads har behov for kontinuerlig, systematisk, individuelt tilrettelagt indsats for at understøtte barnets udviklingspotentiale bedst muligt. Børn der tildeles et §83 specialtilbud er børn med betydelig og varig nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne, der har behov for særlig tilrettelagt hjælp og støtte.
Opprioritering
Målgruppen for opprioritering er børn i eller uden for pasning, hvor der med baggrund i forhold omkring familien vurderes at være helt særlige hensyn, der skal imødekommes. Dette kan omhandle fysiske rammer i institutionen grundet barnets/forældrenes funktionsevne, eller at der er behov for et nærhedsprincip grundet forældrenes fysisk- og/eller psykiskfunktionsevne.
PPR - Pædagogisk Psykologisk Rådgivning modtager ansøgninger om og foretager faglig vurdering på opprioriteringer, hvorefter dagtilbuddet foretager placeringen af barnet.
Vi behandler løbende ansøgninger. Se afsnittet "Sådan kan du ansøge".
Hjemmetræning
Har dit barn en betydelig og varig fysisk og psykisk funktionsnedsættelse, kan hjemmetræning være et alternativ til specialbørnehave. Her varetages træning og pasning i stedet i hjemmet af en forælder. Hjemmetræning kan ske enten som en heltids- eller en deltidsordning.
Visitationen behandler løbende ansøgninger vedrørende hjemmetræning.
Kontakt PPR for at få tilsendt ansøgningsskema.
Du kan ansøge om taxakørsel mellem hjem og specialtilbud.
Læs, hvordan du får bevilget og bestilt kørsel til dit barn.
Kontakt
PPR - Pædagogisk Psykologisk Rådgivning
Godthåbsgade 8 9400 NørresundbyRing til os
99 31 28 92Skriv til os
Når du ringer
Telefonen betjenes af Fagcenter Børn og Unge, som hjælper vedrørende spørgsmål til specialtilbud 0-6 år og visitation.Det med småt
Dagtilbudsloven §4, Barnets Lov § 83 og Barnets Lov § 85.