Bliv frivillig
Hver dag mødes flere hundrede aalborgensere i fællesskaber og laver frivilligt arbejde. Baggrunden for vores frivillige engagement kan være vidt forskelligt, for eksempel nye oplevelser, bekendtskaber, erfaring, netværk og ønsket om at gøre en forskel.
Frivillighed er for alle
Mulighederne for at blive frivillig er rigtig mange. Du kan lave frivilligt socialt arbejde for udsatte, være ulønnet træner eller leder i foreningslivet, hjælpe til i lokalsamfundet, på plejehjem og aktivitetscentre, patientforeninger, støtte flygtninge, sidde i forældrebestyrelser og meget, meget mere.
Som frivillig udvikler du dig, lærer nye mennesker at kende, gør en forskel for andre og bliver klogere på livet.
Herunder finder du inspiration til, hvordan du kan blive frivillig, eller hvor du kan få vejledning til at finde det rigtige for dig.
Hvis du vil vide mere
Har du en interesse indenfor for eksempel en idrætsgren eller som spejder – eller måske foreningsledelse – så har mange af kommunens folkeoplysende foreninger interesse i at møde dig.
- På Fritidsportalen kan du nemt finde foreninger enten i nærheden af, hvor du bor eller indenfor netop den fritidsinteresse, du ønsker at bidrage til. Du kan kontakte den enkelte forening direkte via deres kontaktperson eller via link til deres hjemmeside.
Læs mere om idræts og fritidsforeninger på Fritidsportalen
Har du interesse for kulturlivet, dit lokalsamfund, grøn omstilling og meget andet. Så er der et væld af muligheder for at gøre en forskel.
- Kultur: De fleste kulturinstitutioner som museer, teatre, spillesteder eller events og festivaler vil gerne modtage en frivillig indsats.
Læs mere på de enkelte kulturinstitutioners egne hjemmesider.
- Lokalsamfund: Har du lyst til at give en hånd med lokalt, da er de fleste landsbyer med i et samråd, der er en samling af byens/byernes foreninger. Et samråds opgave er dermed at løfte i flok, men også at være talerør for lokalsamfundet og at skabe samarbejde på tværs af foreninger, klubber og offentlige institutioner i lokalområdet. Derudover har de fleste landsbyer også borgerforeninger, der ofte står for at arrangere begivenheder til glæde for landsbyens borgere. Det kan for eksempel være fastelavnsfest, julesang, Sankthansfest, affaldsindsamling og meget andet.
Læs mere om samrådenes arbejde og find dit samråd her - Grøn omstilling. Har du en idé, der har bæredygtighed, klima og grøn omstilling som fokus, da kan du kontakte de grønne agenter, som står klar med et bredt netværk og kompetencer indenfor bæredygtighed.
Få hjælp til din bæredygtige idé
Sine Jensen
Frivillighedskoordinator
25 20 53 00
Ældre og Sundhedssekretariat
+4599315300
sjen@aalborg.dk