Brug rekruttering til forretningsudvikling
Få gode råd til at bruge rekruttering til forretningsudvikling. Hvilke kompetencer mangler din virksomhed, og hvordan kan du tænke alternativt i en tid med mangel på arbejdskraft i visse brancher.
Skab udvikling og grib nye muligheder gennem dine medarbejdere
Har du brug for sparring og nye vinkler på, hvordan du kan bruge rekruttering og medarbejdere som forretningsudvikling? Der er eksempelvis gode chancer for vækst, når du inkluderer højtuddannet arbejdskraft i din medarbejderstab.
I en tid med mangel på arbejdskraft i visse brancher kan det være oplagt at tænke alternativt, når du har brug for nye medarbejdere. Hos os får du gode råd til at tænke nyt i din rekruttering og forslag til, hvilken type profiler og baggrunde, som kunne være oplagte for din virksomhed.
Sådan kommer du i gang
Du er velkommen til at kontakte vores erhvervskonsulent Brian Juhl Lorentsen, som har et særligt talent for at se sammenhængen mellem din virksomheds forretningsudvikling og din rekruttering. Han har base i BusinessAalborg, som er Aalborg Kommunes erhvervsafdeling. BusinessAalborg er sat i verden for at gøre det nemt at starte, drive og udvikle virksomhed med base i Aalborg Kommune. Her er gode råd gratis, uvildige og funderet på mange års erfaring.
Kontakt Brian Juhl Lorentsen
Brug Brian som din sparringspartner, når du gerne vil have nye øjne på udvikling og kompetencer i din virksomhed. Med 15 års erfaring med rekruttering og forretningsudvikling har han et stort netværk blandt nordjyske virksomheder og vidensinstitutioner. Dertil kender Brian de mange muligheder, der findes for at ansætte eksempelvis højtuddannede medarbejdere med tilskud.
Du kan også følge med i events, fakta og fortællinger fra Aalborgs erhvervsliv på BusinessAalborgs LinkedIn
Hvis du vil vide mere
Mad med Mest fik tilføjet andre kompetencer og nye tankegange til driften, da BusinessAalborg hjalp med rekrutteringen af en ny type medarbejder
To verdener mødtes, da Ditte Kirstine Sandfeld Bødker blev en del af Mad med Mest.
Virksomheden med catering, frokostordninger samt forpagtningen af forplejning og restauration i Aalborg Kongres & Kultur Center fik nemlig en medarbejder med en baggrund som serviceøkonomi og uddannelse inden for innovation og entrepreneurship.
Ny medarbejder med ny type baggrund
Jagten på en medarbejder med en anderledes baggrund end de traditionelle kokke og tjenere gik gennem BusinessAalborg, hvor erhvervskonsulent Brian Juhl Lorentsen indhentede en række kandidater og præsenterede virksomheden for rekrutteringsmulighederne.
"Vi havde brug for noget struktur. Det hjalp Ditte os med at indse. Pludselig sad der en på kontoret og varetog den del, og det blev ret vigtigt", fortæller Michel Lycoops, der er medejer af Mad med Mest.
Michel Lycoops, medejer af Mad med Mest
"Jeg skulle sluge nogle kameler i starten, men jeg har lært virkelig meget af de andre. Jeg håber også, at de har lært en del af mig. Det er lidt som at have et godt sprintforløb, hvor man har forskellige kompetencer og erfaringer, som kan kobles på", tilføjer Ditte Kirstine Sandfeld Bødker.
Vækstpiloten fik lønnen dækket i fire måneder
Hun startede først i otte ugers praktik, som gik over i et vækstpilot-forløb på fire måneder, hvor en del af lønnen blev dækket. Sidenhen er Ditte Kirstine Sandfeld Bødker blevet fastansat og har ansvaret for udvikling og bæredygtighed hos Mad med Mest.
"Jeg fik hurtigt blod på tanden i forhold til puljer og ansøgninger. Der lavede jeg en del puljeansøgninger, som vi blev godkendt til, mens der efterhånden kom mere driftarbejde. Der har jeg siddet mere med kundekontakt og været ude ved vores kunder, så vi opbygger loyalitet for virksomheden. Det kan gavne os på længere sigt, siger hun.
Bæredygtighed i fokus
En markant del af udviklingen hos Mad Med Mest handler om bæredygtighed. Dermed fik Ditte Kirstine Sandfeld Bødker hurtigt bæredygtighed som et af sine ansvarsområder. Gennem sin tid i virksomheden har hun især arbejdet med grøn omstilling og miljø.
"En af de store udviklingsopgaver, som Michel kom med, var i forhold til råvarer. Vi vil gerne have flere lokale råvarer, og vi vil være mere bæredygtige og miljøbevidste. Det kan eksempelvis være selvdyrkede urter, som vi er i gang med at dyrke i vores egen vertikalfarm", fortæller Ditte Kirstine Sandfeld Bødker.
Ny faglighed giver nye kompetencer
Dermed har forløbet givet Michel Lycoops og resten af holdet bag Mad Med Mest nye aspekter og en indsigt i, hvad en medarbejder med en anden faglig baggrund kan bidrage til.
"Det viste sig, at det hjælper med nogle andre kvaliteter, end vi selv har. Vi kan jo ansætte flere kokke hele tiden, men hvis de ikke har kvaliteterne, som vi skal bruge, så nytter det ikke. En fra køkkenet er ikke nødvendigvis bedre til at bestille varer hjem, og det handler om at tilføje andre brancher og kvaliteter i hverdagen. Det har jeg selv lært meget af i den her proces", fortæller Michael Lycoops.
Som erhvervskonsulent vejleder Brian Juhl Lorentsen aalborgensiske virksomheder inden for rekruttering og forretningsudvikling. Det kan eksempelvis være inden for rekrutteringen af og værdien i kandidater fra andre uddannelsesområder end det typiske i branchen, hvilket var tilfældet hos Mad med Mest.
Brian Juhl Lorentsen
Erhvervskonsulent
25 20 15 33
bjl@aalborg.dk
Kontakt
BusinessAalborg
Boulevarden 13, 2. sal 9000 AalborgRing til os
99 31 15 70Skriv til os
Husk ikke at dele følsomme eller fortrolige oplysninger via mail.