Få gode råd til digitale tiltag
Få hjælp til at sætte fokus på digitale tiltag, som kan gøre en forskel i din virksomhed. Digitalisering kommer i mange klæder, lad os hjælpe dig på vej.
Brug digitalisering som forretningsudvikling
Har du brug for sparring og nye vinkler på, hvordan du kan bruge digitalisering som forretningsudvikling? Det kan eksempelvis være i forbindelse med ERP-systemer, datahåndtering, lager- og energioptimering. Rene kan også hjælpe med at skabe overblik over tilskudspuljer og programmer, når du overvejer digitale tiltag.
Sådan kommer du i gang
Du er velkommen til at kontakte vores erhvervskonsulent Rene Wiebenson, som har speciale i digitalisering og digitale tiltag. Han har base i BusinessAalborg, som er Aalborg Kommunes erhvervsafdeling. BusinessAalborg er sat i verden for at gøre det nemt at starte, drive og udvikle virksomhed med base i Aalborg Kommune. Her er gode råd gratis, uvildige og funderet på mange års erfaring.
Kontakt Rene Wiebenson
Brug Rene som din sparringspartner, når du gerne vil have nye øjne på muligheder og udfordringer inden for digitalisering. Samlet set har Rene 30 års erfaring med IT og digitalisering og deler gerne ud af sine erfaringer og sit netværk.
Du kan også følge med i events, fakta og fortællinger fra Aalborgs erhvervsliv på BusinessAalborgs LinkedIn
Gode råd lige ved hånden
Se Renes bedste råd, når det kommer til at undgå cyberkriminalitet
Se Renes bedste råd, når du gerne vil arbejde mere med AI i din virksomhed
Hvis du vil vide mere
Lad dig inspirere af Aalborg-virksomheden Sterke, som med succes har brugt erhvervskonsulent Rene Wiebenson som sparringspartner.
Her fortæller Kathrine Schioldan, QHSE koordinator om samarbejde og udbytte i forbindelse med deres fokus på mere digitalisering.
En anden af de virksomheder, som Rene har hjulpet er BECHH Stainless Steel Solutions. Her har digitalisering, automatisering og procesoptimering gjort en markant forskel.
Virksomheden med Karsten Bech Hansen i spidsen er specialister i produktion og fremstilling af procesudstyr til føde- og drikkevareproduktion. BECHH producerer primært stålkomponenter til maskiner, hvor de fungerer som underleverandører og har kunder over hele verden.
Populært sagt er BECHH en smedevirksomhed, som udfører et produkt, der skal være af højeste kvalitet, og det betyder mange processer – processer som CEO Karsten Bech Hansen havde en idé om, at teknologien kunne hjælpe dem med at automatisere og gøre produktionen smartere.
Jagten på det digitale
I jagten på en mere digital virksomhed fik Karsten kontakt til Rene Wiebenson fra BusinessAalborg, som er digital erhvervskonsulent. Renes mantra er ”Work smarter not harder”, så her var et godt match.
”Det har givet rigtig god mening at få nogle øjne udefra på virksomheden og blive klogere på, hvad der findes af projekter og puljer, som kan give os et turboboost i den rigtige retning.”
Tilskud fra SMV:Digital
En af tilskudspuljerne, som Rene Wiebenson introducerede Karsten Bech Hansen for, var SMV:Digital. En pulje som kunne have værdi i videreudviklingen af implementeringen af virksomhedens nye IT-system.
”Det har været en meget vellykket proces at implementere et nyt ERP-system. Selvom det er nyt, har vi kunnet køre produktion hele tiden og forsat levere varen til tiden og med den kvalitet, som vores kunder forventer.”
Gennem Rene Wiebenson blev BECHH også introduceret til Erhvervshus Nordjyllands programforløb AddSmart, som har til formål at sætte skub i den digitale udvikling hos produktionsvirksomheder. Et program som kommer til at være en stor gevinst at have i ryggen, når BECHH skal flytte lokaler og bygge ny produktion andet sted i Aalborg Kommune.
Karsten Bech Hansen i produktionen hos BECHH Stainless Steel Solutions
Hjælp til at finde nye kvadratmeter
I flytningen af den nye produktion har BusinessAalborg også vist sig at være en værdifuld sparringspartner i forhold til at finde jord og mulige kvadratmeter.
”Vi har ikke plads nok. Lige nu er vi booket helt op til efteråret, så vi mangler virkelig pladsen,” forklarer Karsten Bech Hansen og fortsætter:
”Uanset om vi flytter i nybyg eller eksisterende lokaler, er der en række krav, som byggeriet skal leve op til. Vi har jo selv en idé om, hvordan vi gerne vil gøre det, men vi tror også på, at der er brug for nogle øjne og input udefra.”
Mennesker og maskiner
Selv om sparringen med BusinessAalborg i høj grad har handlet om maskiner og IT, er der først og fremmest én ting, som er vigtig for Karsten Bech Hansen.
"Vores vigtigste ressource er medarbejdere. De skal synes, det er sjovt og udviklende at gå på arbejde, så arbejdet med eksempelvis at få robotter til at lave svejsearbejde, skulle gerne give mere tid til, at smedene kan beskæftige sig med det arbejde, som de synes er spændende", slutter Karsten Bech Hansen.
En af de virksomheder, som Rene har hjulpet er Aalborg Kongres og Kultur Center (AKKC).
For at få hjælp og sparring til at overskueliggøre husets digitale potentiale, kontaktede AKKC Rene Wiebenson fra BusinessAalborg, som straks gik i gang med at få afdækket husets behov og fik dannet et godt overblik over den nuværende digitale status. Det blev efterfølgende til et stærkt trekløver-samarbejde med UCN, som giver studerende på uddannelsen Digital konceptudvikling projekterfaring med virkelighedens digitale udfordringer.
Intet mindre end 40 studerende på UCN-uddannelsen Digital konceptudvikling får i efteråret mulighed for at arbejde helt konkret med en digitaliseringsudfordring fra virkelighedens verden – og faktisk bliver det allerførste gang, at et helt semester på uddannelsen bliver bygget op omkring ét konkret projekt og et samarbejde med en virksomhed.
I AKKC glæder de sig til det nye samarbejde, som tager udgangspunkt i det nordjyske kongres- og kultur hus’ ønske om at udvikle sig i en endnu mere digital retning.
"I et stort hus som AKKC med mere end 500.000 gæster som året, mange forskellige afdelinger og utallige arrangementstyper vil vi gerne optimere vores arbejdsprocesser. Og her er digitalisering nøglen. Vi ser derfor meget frem til, hvad de studerende finder frem til af spændende løsningsforslag", siger Søren Kabbel Dalgaard, teknisk chef og projektansvarlig for digitalisering i AKKC.
Søren Kabbel Dalgaard, teknisk chef og projektansvarlig for digitalisering i AKKC
Netværk skaber værdi
"Nok er Danmark et af de mest digitaliserede lande i verden, men særligt for nordjyske virksomheder er der et stort potentiale for at øge deres konkurrenceevne ved at tage næste skridt på digitaliseringsrejsen, og vi vil rigtig gerne være stifinder på den rejse. Og så er det bare ren win-win, at vi kan bygge bro mellem virkelighedens digitale udfordringer og den værdifulde viden og kompetencer, som findes hos vores lokale uddannelsesinstitutioner", fortæller Rene Wiebenson.
Professionshøjskolen UCN fandt emnet og samarbejdet med AKKC så interessant, at de besluttede sig for at bygge videre på det og implementere det direkte i deres undervisning. Det bliver derfor første gang, den nordjyske uddannelsesinstitution har bygget et semester på digital konceptudvikling op omkring et virksomhedssamarbejde og konkret projekt. Digital konceptudvikling er en overbygning på uddannelserne markedsføringsøkonom, designteknologi og multimediedesign, og de studerende kan næsten ikke vente med at komme i gang.
"Vi har store forventninger til, at vores studerende kan komme med nogle stærke forslag til AKKC, som kan være med til at skubbe på den store digitale udvikling, de allerede er i gang med, og som kan optimere og lette medarbejdernes arbejdsgange", fortæller Claus Stig Christensen, adjunkt på Professionshøjskolen UCN og underviser på digital konceptudvikling.
Tæt samarbejde med studerende fra UCN
Studerende med ny viden og energi
AKKC har i forvejen stor erfaring med at samarbejde med lokale uddannelsesinstitutioner, hvor de gennem de seneste 15 år har haft utallige projekt- og praktiksamarbejder. Derfor kender de også til den værdi, de studerende bringer i spil.
"Vi har den største respekt for, at de studerende ofte sidder med den nyeste viden, en idérigdom og et gåpåmod til at turde at tænke helt nye veje. Derudover er vi også som en stor institution i Aalborg og Nordjylland bevidste om, at vi har muligheden og ressourcerne til at lære fra os til de studerende, så de også kommer ud på den anden side med nogle rigtig gode værktøjer, når de skal have jobs på den anden side af uddannelsessystemet", forklarer Søren Kabbel Dalgaard.
Udover trekløver-samarbejdet med BusinessAalborg og Professionshøjskolen UCN, har AKKC på nuværende tidspunkt de to projektansatte, August Kirkegaard og Johan te Pas, fra studielinjen MSc Management Engineering på Aalborg Universitet, som arbejder med at lave en digital strategi for i huset. Også denne kontakt blev etableret gennem Rene Wiebenson og BusinessAalborg.
Rene Wiebenson
Erhvervskonsulent
25 20 15 18
+4599311518
rene.wiebenson@aalborg.dk
Kontakt
BusinessAalborg
Boulevarden 13, 2. sal 9000 AalborgRing til os
99 31 15 70Skriv til os
Husk ikke at dele følsomme eller fortrolige oplysninger via mail.