Høring
Sommerhuse, Lundby Bakker
Offentliggørelse - KP 7.017 og LP 7-9-102 Sommerhuse, Lundby Bakker, Landområde Sydøst
Planforslag
Aalborg Byråd har den 24. juni 2024 (punkt 13) godkendt forslag til Kommuneplantillæg
7.017 og Lokalplan 7-9-102 og besluttet at sende planerne i offentlig høring.
Den
offentlige høring løber fra den 28. juni 2024 til og med den 13. september 2024.
Miljøscreening
Samlet set vurderes det, at gennemførelse af planlægningen ikke vil have en væsentlig indvirkning på miljøet i lovens forstand. Der udarbejdes derfor ikke en miljørapport i henhold til "Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)”.
Screeningen viser, at planlægningen vil resultere i nogle få sandsynlige miljøpåvirkninger, der dog vurderes ikke at være væsentlige. Miljøpåvirkningerne falder i følgende emner:
- Biologisk mangfoldighed, flora og fauna
Området rummer flere arealer registreret som beskyttet natur og ligger indenfor udbredelsesområdet for dyrearter opført på habitatdirektivets bilag IV. Lokalplanen giver ikke mulighed for at foretage indgreb, der påvirker beskyttet natur, og lokalplanen fastsætter ikke konkrete placeringer af bebyggelse eller anlæg eller udpeger specifikke træer til fældning.
Planen bevarer i udgangspunktet områdets karakter, og indeholder bestemmelser, som skal sikre områdets skov- og naturindhold. Landskab
Området er stærkt kuperet med karakter af skov med indblanding af overdrev og hedearealer mellem bygningerne. Landskabet er sårbart over for ny stor bebyggelse, anlæg og terrænændringer.
Lokalplanen sikrer at bebyggelse, anlæg og terrænregulering begrænses og indpasses naturligt i området.Grundvand
Lokalplanområdet ligger inden for område med særlige drikkevandinteresser (OSD), indvindingsoplande til almene vandværker samt lokalplanområdet grænser op til kildepladszoner med overlap i den vestlige og østlige del af lokalplanen Derudover er der enkelte private husholdningsboringer i området. Området er i forvejen stort set udbygget med sommerhuse, og lokalplanen giver ikke mulighed for opførelse af flere sommerhuse end hidtil muligt. Lokalplanen fastlægger, at der ikke må anvendes materialer, der kan forurene til grundvandet.
Desuden vurderes det, at planlægningen ikke kan påvirke et internationalt naturbeskyttelsesområde (Natura 2000) negativt, og at planlægningen ikke kan beskadige, ødelægge eller påvirke yngle- og rasteområder for bilag IV-arter.
Hele miljøscreeningen findes i afsnittet "Miljøscreening", som kan ses sammen med den digitale plan.
Klage over afgørelse om miljøscreening
Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse om miljøvurdering, kan du klage til Planklagenævnet. Klager skal være indsendt senest 4 uger efter, at afgørelsen er offentliggjort, som er den 28. juni 2024.
Det vil sige, at du skal klage senest den 26. juli 2024. Det koster et gebyr at klage. Læs mere om klageregler og gebyrer på https://naevneneshus.dk/start-din-klage/planklagenaevnet/
Du skal være klageberettiget for at kunne klage, dvs. have en væsentlig retlig interesse i sagens udfald. Derudover kan du kun klage over retlige spørgsmål.
Du sender klagen til Planklagenævnet via Klageportalen. Efterfølgende kommunikation om klagen sker også gennem Klageportalen. Du kan finde Klageportalen via https://naevneneshus.dk/start-din-klage/planklagenaevnet/
Hvis du er undtaget for digital selvbetjening og derfor ønsker at klage uden at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Aalborg Kommune, Byudvikling og Byggeri, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby. Eller via kontaktformular: www.aalborg.dk/kontakt. Kommunen videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.
Hvis du ønsker at lave en formel klage over selve planen, kan dette gøres til Planklagenævnet efter, at planen er endelig godkendt. Det er udelukkende afgørelsen om miljøscreening, der kan klages over på nuværende tidspunkt.
Informationer
Links
Abonnér på Høringsportalen
Abonner på afgørelser, høringer og anden dialog og få direkte besked på mail, når der er nyt.