Høring
Erhverv ved Nibevej/Halkjærvej i Skalborg
Aalborg Byråd har den 30. september 2024 (punkt 3) godkendt forslag til Kommuneplantillæg 3.047 og Lokalplan 3-6-119 og besluttet at sende planerne i offentlig høring.
Høringsperioden er fra den 4. oktober til og med den 29. november 2024.
Miljøvurdering
"Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)" indeholder kriterier for hvilke planer, der kræver udarbejdelse af en miljørapport.
For at danne et overblik over, om planlægningen kan få en væsentlig indvirkning på miljøet, er der foretaget en miljøscreening i henhold til loven. I forbindelse med screeningen er berørte myndigheder hørt.
Samlet set vurderes det, at gennemførelse af planlægningen ikke vil have en væsentlig indvirkning på miljøet i lovens forstand. Der udarbejdes derfor ikke en miljørapport i henhold til "Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)”.
Screeningen viser, at planlægningen vil resultere i nogle få sandsynlige miljøpåvirkninger, der dog vurderes ikke at være væsentlige. Miljøpåvirkningerne falder i følgende emner:
Grundvand
Der er flere udfordringer med vandhåndtering i området. Drastrup er et af Aalborg Kommunes vigtigste grundvandsmagasiner. Bl.a. derfor tillades ikke nedsivning af tag- og overfladevand fra erhvervsområdet, ligesom der ikke tillades tung industri.Oversvømmelse
Området er lavtliggende, og der er dele af lokalplanområdet, hvor der er risiko for oversvømmelse ifm. skybrud. Samtidigt står grundvandet meget højt i området. Dele af planområdet er i dag udelukkende fast belægning. Bl.a. derfor stiller lokalplanen krav om, at nye grunde må have en befæstelsesgrad på maksimalt 80%.Landskab
Planområdet ligger som afslutning af byen i et lavt område. Krav om beplantningsbælte i overgangen mellem by og land sikrer, at erhvervsbygningerne ikke er synlige fra det åbne land.Trafik
Ændring af plangrundlaget og udvikling af planområdet vil resultere i begrænset forøgelse af trafikmængden på Nibevej.
Desuden vurderes det, at planlægningen ikke kan påvirke et internationalt naturbeskyttelsesområde (Natura 2000) negativt, og at planlægningen ikke kan beskadige, ødelægge eller påvirke yngle- og rasteområder for bilag IV-arter.
Hele miljøscreeningen findes i afsnittet "Miljøscreening", som kan ses sammen med den digitale plan.
Klage over miljøscreeningen
Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse om miljøvurdering, kan du klage til Planklagenævnet. Klager skal være indsendt senest 4 uger efter, at afgørelsen er offentliggjort, som er den 4. oktober 2024. Det vil sige, at du skal klage senest den 1. november 2024.
Det koster et gebyr at klage. Læs
mere om klageregler og gebyrer på
https://naevneneshus.dk/start-din-klage/planklagenaevnet/
Du skal være klageberettiget for at kunne klage, dvs. have en væsentlig retlig interesse i sagens udfald. Derudover kan du kun klage over retlige spørgsmål.
Du sender klagen til Planklagenævnet via Klageportalen. Efterfølgende kommunikation om klagen sker også gennem Klageportalen. Du kan finde Klageportalen via https://naevneneshus.dk/start-din-klage/planklagenaevnet/
Hvis du er undtaget for digital selvbetjening og derfor ønsker at klage uden at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Aalborg Kommune, Byudvikling og Byggeri, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby. Eller via kontaktformular: www.aalborg.dk/kontakt. Kommunen videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.
Hvis du ønsker at lave en formel klage over selve planen,
kan dette gøres til Planklagenævnet, efter at planen er endelig godkendt. Det
er udelukkende afgørelsen om miljøscreening, der kan klages over på nuværende
tidspunkt.
Informationer
Links
Abonnér på Høringsportalen
Abonner på afgørelser, høringer og anden dialog og få direkte besked på mail, når der er nyt.